• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

10 augustus in Saint-Vallerin

10 augustus in Saint-Vallerin

Gestrand op de op de gemeentelijke picknickplaats met kraan en een fantastich uitzicht, in de plaats Saint-Vallerin. We hebben gelopen vanaf half 8, maar Frits was moeilijk op gang te krijgen, hij bleef steeds staan. Toch nog 13 km gelopen. In het gehucht St. Vallerin dook Frits een schuur in, hij liep los achter me aan en ineens volgde hij niet meer. Duidelijk signaal, meneer heeft behoefte aan schaduw. We waren op een hoogvlakte, ik voelde er niets voor om helemaal af te dalen naar het dal. Hier waren maar een paar huizen. Ik ging hulp zoeken. Mensen verwezen me naar het plaatselijke park, het was vlakbij en er zou een kraan zijn. dat bleek te kloppen. Een vrouw was bereid mee te lopen en me de weg te wijzen, door de hitte was en de weigering van Frits, zat ik er aardig doorheen. In het park bleek een enorm standbeeld te staan van een blauwe Maria. Ze kijkt over het dal. Ze waakt over ons als Frits en ik hier kamperen, dacht ik. Er was geen mens te zien, het leek erop dat Frits en ik hier samen de middag en de nacht zouden gaan doorbrengen. De vrouw die me de weg gewezen had, kwam later nog koekjes en kaas brengen. Er stond een boom met heerlijke mirabelllen, dat zijn kleine gele pruimpjes. Frits vind ze ook heerlijk en spuugt netjes de pitten uit. In de tijd dat ik drie pruimen eet, kan hij er eentje verwerken.

In een prullenbak tref ik kaarten aan, uitgeprint van Google-earth, met bijgeschreven Nederlandse tekst. Hier zijn dus andere lopers geweest, maar ik heb ze niet gezien.

Sávonds verschijnt plotseling een hele familie met picknickmanden. Ze gaan feest vieren, een kleinzoon wordt 21. Ik eet taart mee en drink een glaasje punch met hen. Als het donker wordt om half 10 verdwijnen ze allemaal weer en kan ik gaan slapen.

de madonna die over het dal uitkijkt

Dank voor het delen en liken.

margometezel

Laat je bericht achter