• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

11 augustus aangekomen in Saint-Gengoux-le-National

11 augustus aangekomen in Saint-Gengoux-le-National

Geert: Vandaag een korte etappe vanwege de temepartuur.
Helaas is Margo haar poes Kareltje (18 jaar oud) vanacht overleden.
Poes was bij Ischa, een vriendin en die melde al eerder dat Kareltje slecht at en rustig aan deed.

Margo: We dalen vandaag af, vanaf de hoge heuvels het dal in. Schitterende route. Vroeg in de ochtend lopen we door een lieflijk Frans plaatsje. Na het plaatsje heeft Frits kuren, hij wil niet verder, ik snap er niets van. We gaan maar pauze houden in een weiland. Ik luister er mijn voicemail af en hoor het bericht van Ischa: mijn kat Kareltje is overleden. Hij was een oud baasje van 18 jaar, ik heb hem gehad vanaf dat ie 8 weken was. Toen ik op reis ging wist ik dat dit kon gebeuren: als je oude baasjes verplaast hebben ze het moeilijk. Bij Ischa op de woonboerderij heeft ie het heel goed gehad. de kinderen waren gek op hem en namen hem graag op schoot. In de tuin had ie z’n favoriete plekje.

En Frits reageert hier op. Hij voelt dat ik even niet lekker in mijn vel zit en wil geen stap zetten. We zijn op een verhard weggetje vlak na een plaatsje. Enkele auto’s zien me prutsen , maar rijden voorbij. dan stopt er een auto en de mvrouw en man vragen wat er is. Ik vertel mijn verhaal. De man haalt Frits op, die vastgenageld op straat staat, 50 meter van mij vandaan. En nadat ik mijn verhaal kwijt ben loopt Frits weer! De route is prachtig, mooi bois, afgewisseld met weilanden. Door alle consternatie heb ik wel mijn dure en goede leesbril in het weiland laten liggen.

Gengoux St National is ook al een mooi stadje. Ik kom er aan vlak voor de marktsluiting en kan nog net wat biologische groente en een kaasje kopen. Aan de bio-man vraag ik of hij een plekje weet om te overnachten en we mogen naar de biologische groente kwekerij komen. Die ligt op de route. Dat is mooi. Bij de biologische boerderij konstateer ik dat ik hier eigenlijk een week moet blijven om te helpen onkruid wieden, er staat zoveel! En het is mooi en rustig hier. Frits heeft hier wel een goed weitje, maar met mijn eigen meegenomen draad als omheining. Op lange termijn breekt hij daardoorheen. Dus hier blijven is geen goed plan.

mijn tentje op de biologische groentekwekerij. De koeien zijn van de buurman.

Dank voor het delen en liken.

margometezel

Laat je bericht achter