• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

13 augustus Cluny voorbij.

13 augustus Cluny voorbij.

Geert: Margo en Frits logeren in de tuin van een mevrouw die naar Compostella is gelopen.
Ze verleent dus een vriendendienst aan een mede pelgrim.
Margo schrijft dat ik (Geert) en zij in Cluny vroeger met onze ouders ook zijn geweest.Toen in de ABdij (Abbaye de Cluny) Margo is er deze keer alleen langs gewandeld. Ze vertelt dat mensen waarmee ze praat grote ogen opzetten al ze verteld dat ze helemaal uit Nederland is komen lopen samen met Frits.

voor de abdij van Cluny

Margo: Vandaag zijn we door Cluny heen gelopen. Door de stad heen vind ik niet leuk, ik kan echt niet goed tegen drukte. We moesten door smalle straatjes met auto’s en naar de supermarkt in de drukte. Het was wel heel leuk om naar Cluny toe te lopen. Vanaf de velden kon ik de mooie toren van de abdij zien liggen. In de stad heb ik al mijn concentratie nodig om de ezel er goed doorheen te loodsen en tegelijkertijd moet ik de route uitzoeken, kaart lezen en de goede weg vinden. In een stad spreken veel mensen me aan, dat is onhandig op een plek waar Frits niet kan grazen, want dan staat hij zich vreselijk te vervelen en wordt ongedurig of gaat klooien door met zijn kop tegen iemand te gaan stoten. Midden in de stad bij de abdij bond ik Frits enkele minuten aan een boom om een stempel te gaan halen in mijn pelgrimspaspoort. Daarna lukte het om in de drukke winkelstraat een drogisterij te vinden waar ik snel een nieuwe leesbril kon kopen omdat ik mijn goede bril in een weiland heb laten liggen. Ik was te snel met kopen en heb een te sterke bril gekocht, maar OK, ik kan nu weer goed kaart lezen en in de schemering een boek met kleine letters.

S’middags was ik heel brutaal. langs de route in St. Ceciel hing een bordje met de tekst: welkom voor pelgrims en ik volgde het bordje. Het kwam uit bij een groot hui met een grote tuin en een pelgrimsteken op het hek. Niemand te zien. Ik besloot dus maar weer te vrtrekken om een weitje te zoeken. Niemand kon me verder helpen, ik sjouwde een dik half uur door dit vreemde dorp. Vreemd vanwege de merkwaardige sfeer en veel leegstaande huizen of huizen waar niemand aanwezig was. We gingen dan maar weer terug naar het huis van de “‘welkom voor pelgrims”‘. Omdat er een buitenkraan was besloot ik daar te wachten, al kwam er niemand, de tuin was geschikt om te kamperen en dan zouden we ons redden. Volgens de buren was de bewoonster kort voor mijn aankomst vertrokken. De luiken waren niet dicht, dus ik vermoedde dat de bewoners wel zouden terugkeren. En jawel, om half 7 kwam er een auto aan. Een vrouw met haar kleinzoon, ze waren naar het zwembad geweest in Cluny. We waren hartstikke welkom, Frits ook. De vrouw was met 4 vriendinnen samen in etappes naar Compostella gelopen en had nu een sjiek en knus pelgrimsoptrekje gemaakt in het souterrain. Ze vertelde dat hier ook de route van Vezelay naar Asissie loopt. Ik koos er toch weer voor om te kamperen, maar kon binnen koken en douchen. Frits at van het gazon.

de jacobsschelp bij het huis van de pelgim in St Ceciel

Dank voor het delen en liken.

margometezel

Laat je bericht achter