• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

15 augustus in Maison Col de Crie

15 augustus in Maison Col de Crie

Het was weer een mooie route en we zijn flink opgeschoten vandaag. Dat is fijn want ik was bang voor de lange etappe van morgen, ook omdat die heel hoog gaat. Dat probleem is er nu niet meer, want we zijn verder gekomen dan gepland.

Ik ben een eenzame andere pelgrim tegengekomen. Wonderlijk, de 3de sinds 3,5 maand! Dat is niet veel. Ik vermoed dat ik dichter bij le Puy en Velay meer pelgrims ga tegenkomen. Maar le Puy ga ik dit jaar net niet halen. Dan is dat dus voor de volgende grote etappe, een ander jaar.

Bij Maison Col de Crie stoppen we en ik vraag om een kampeerplek. We mogen op de picknickplek blijven waar het gezellig druk is. Pas om 21.00 uur vanavond mag ik de tent opzetten en morgenvroeg moeten we vroeg weg. Geen probleem. Hier zijn toiletten, er is een kraan en ik wat eten in het restaurant, want ook vuur maken is verboden. Daar houd ik me dan ook netjes aan. Ik koop sap en zet geen thee. Rond 18.00 uur begint het vreselijk te onweren, Frits wordt kliedernat en haastig moet ik alle bagage onder een zeil zetten. Om half 9 is er geen mens meer te zien en ik zet een half uur te vroeg mijn tentje en ook Frits z’n tentje op. Het blijft de hele nacht doorregenen. Pas in de ochtend wordt het weer droog.

Dank voor het delen en liken.

margometezel

Laat je bericht achter