• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

17 augustus in La Cergne

17 augustus in La Cergne

De dag begon met een streek van Frits. Terwijl ik heel vroeg in de ochtend theewater had opgezet, brak Frits door het gespannen lijntje heen en ging er vandoor, de weg op naar het dorp. Ik kon niets anders doen dan achter hem aan gaan. Wat gaat hij hard als ie er vandoor gaat! Na pas een kilometer kreeg ik hem te pakken. En toen ging hij natuurlijk tergend langzaam weer mee terug. Dit kostte me ongeveer 20 minuten. Het theewater was half weg gekookt toen we weer bij de tent terugkwamen. Frits moest natuurlijk aan de lijn nu.

Weer een mooie en gevarieerde route, ook veel door naaldbos. Ik heb gezellig een stuk gelopen met 2 Franse vakantiegangers. Frits stopte ineens met lopen omdat hij eerder dan ik in de gaten had dat er twee mensen achterop liepen. Best wel pittige klimmetjes gehad, Frits deed ze allemaal heel netjes. Vlak voor het dorp La Cergne waren trappen met een hekje ervoor waar Frits niet tussendoor kon. Maar daardoor kwam ik in een tuin terecht bij mensen die me heerlijke siroop aanboden. En Frits kreeg een emmer water. Als dank at Frits de muntplanten van die mensen op. Ze wisten een slaapplek voor ons en brachten me er te voet heen. Wat een goede mensen zijn er toch op de wereld! In een grote tuin mochten we kamperen, de vrouw van het huis was een week weg. In de garage kon ik water pakken en ik mocht tomaten eten uit de tuin, heerlijk!

Het is weer erg warm en ze voorspellen nog hogere temperaturen.

Als Frits balkt komt er antwoord ergens uit het dorp. Er zijn dus andere ezels in de buurt. dat kan wel een kilometer ver weg zijn.

Dank voor het delen en liken.

margometezel

Laat je bericht achter