• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

22 juli Brevoines

22 juli Brevoines

beste lezers,

Weer een week verder; De tijd gaat heel hard; voor het eerst na al dat slechte weer ben ik nu snipverkouden; Valt me nog mee dat het nu pas is; Vrijdagavond at ik een stukje chocolade en hoorde een krak, dacht dat het een nootje was, maar het waren twee stukken kies; Dus ik moest wachten op de plek waar ik nu ben, in het dorpje Brevoines, twee kilometer na Langres; Een buurvrouw hier is tandarts en heeft me gisteren naar haar praktijk in Langres gereden en geholpen; Ze heeft de kies nu alleen geveild; Er moet een kroon op, maar dat kan wachten tot ik terug ben in Nederland; Gelukkig doet het geen zeer omdat het een kies is waarvan de zenuw verwijderd is; Ook dit valt gelukkig mee;

maandag 16 juli, 18 km, Biaucourt, gekampeerd bij de volkstuinen

dinsdag 17 juli, 17 juli, in een tuin in Verbielles

woensdag 18 juli, 13 km, in een wei in Marnay sur Marne

donderdag 19 juli, 15 km; langs kanaal vlak voor Langres

vrijdag 20 juli, 11 km, Brevoires

De laatste week heb ik de kanaalroute vervolgd; Het werd een soort loopmeditatie, want ik hoefde geen route uit te zoeken, alleen iedere dag een stuk verder rechtdoor; In Biaucourt heb ik gekampeerd in de tuin van Elisabeth; Ze heeft heerlijk voor me gekookt, en precies wat ik nodig had: alles vers uit de tui, aardappelen, boontjes, veel sla; rabarber na, super! Ze woont een minuut lopen van haar tuin vandaan en vanuit de serre konden we Frits zien, die aan de lijn moest blijven omdat ik op die plek geen weitje kon maken; Hij laat wel van zich horen als ik weg ben! Ook het ontbijt werd me geserveerd in hotel Elisabeth;

Op dinsdag ontmoette ik aan het eind van de middag een man op een trekker; Mensen met een trekker hebben meestal land, dus ik vroeg of hij een plekje wist voor de nacht, en zijn antwoord was: ”Oui, chez moi”; Hij had connecties met een journalist, dus die kwam langs om een foto te maken en vragen te stellen: Vrijdag was er een artikeltje in de streekkrant; Toen onderweg een man vroeg of ik iets nodig had, vroeg ik of hij een krant had en of ie het artikeltje wilde uitknippen; Even praten met enkele buren en binnen 10 minuten had ik dat artikeltje;

Woensdag kwam Harm langs; Harm is de man waarbij Frits woont tussen de 6 ezels van Harm; Ongelooflijk want hij reed in 1 dag heen en weer vanaf Ommen; Met wat bevoorrading voor mij en Frits en hij repareerde het pakzadel, hij is ook degene die het gemaakt heeft; Precies op het moment dat Harm arriveerde was ik een slaapplek aan het zoeken, dus hij heeft meegemaakt hoe dat gaat; als ik iemand aanspreek gaat die persoon voor me bellen en binnen de kortste keren heb ik een weitje; Dit keer heel mooi langs een veld bloeiende zonnebloemen, naast een weitje met een paard en daar zeer naast een wei met een grote Poitou-ezel. Dus Frits had maatjes; De mensen in dit dorp hebben heel goed voor mij en Frits gezorgd; Georgine, een Nederlandse, die al 15 jaar hier een chambre d;hote heeft, kwam vragen of ik mee wilde eten; Het is nooit leuk om Frits achter te laten, maar de eigenaren van het paard en de ezel naast hem zouden opletten: Georgine zei dat ik ook bij haar had mogen komen, ze heeft ook paarden, maar ik kon het niet weten toen ik in dat dorp aankwam; Ik vind het echt een feest hoe de mensen allemaal voor ons zorgen; Heel mooi en voor mij een hele goede kans om te leren ontvangen en alles met dankbaarheid aan te nemen;

Na de hartelijke ontvangst in Marnay kon ik geen plekje vinden in het volgende dorp; Heb ergens langs het kanaal gekampeerd en er waren ook aardige buren daar, maar Frits wou niet eten, heb met hem door het dorp gelopen, maar nergens vond ie het oke; Om 7 uur s;ochtend ben ik al vertrokken en heb hem veel laten eten onderweg; We moesten Langres door en dat vind ik altijd lastig door een stad; Het is er druk met verkeer en mensen en de weg zoeken is lastig; Midden op een plein werd Frits herkend, want we hadden net in de krant gestaan; Een man heeft ons naar een supermarkt geleid en door de stad heen, een was irritante man, maar ok, ik had wel de hulp die ik nodig had; Hij liet me ook de camping zien als mogelijke overnachtingsplaats, niet geschikt, want het gras is een biljartlaken; 40 jaar geleden ben ik op deze camping municipal in Langres geweest met mijn ouders en broertje Geert op weg naar zuid frankrijk; Ik herinnerde me het stadje nu nog wel, de camping niet; Het was toen heel nieuw, naar Frankrijk op valantie gaan; weinigen deden dat nog; Na die vakantie kookte mijn moeder met knoflook en aten we paprika;s en aubergines; Niemand in de straat waar we woonden kende dat; Nu eet inmiddels vrijwel iedereen mediterrane dingen;

Na Langres was ik moe en ik wilde ik snel een slaapplek, het regende ook weer eens een keer; Ferme St. Anne klonk goed, het bleek geen boerderij, maar een soort hotel, er wonen ook nonnen; Ik mocht kamperen achter de kapel, maar dat was morbide, want het was een heel klein plekje naast het kerkhof, met bovendien veel te kort geknipt gras; ik ben dus maar weer in de regen verder gaan zoeken; het blijkt vaker, ik moet me geen voorstelling maken van plekjes want het is bijna altijd anders dan ik denk; zoals nu verheugde ik me op een rijke boerderij en dat was het helemaal niet; Nu ben ik in de grote tuin van Pascal en Marie Therese en dat is uitstekend; Frits heeft een enorme berg hooi van een buur; Tussen de middag eet ik nog gezellig met hen en dan loop ik nog een stukje; Het voelt weer spannend, want ik heb het veilige kanaal verlaten en ga weer grande randonnee lopen; De tandarts vertelde gisteren dat ze enkele dagen geleden een andere vrouw met een ezel voorbij heeft zien lopen, het lijkt me bizar een andere ezelwandelaar tegen te komen op dezelfde route; Die kans wordt nu wel groter, want ik zit nu op een officieel Santiago-pad;

Dank voor het delen en liken.

margometezel

Laat je bericht achter