• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

28 mei: Al in de Ardennen?

28 mei: Al in de Ardennen?

Beste lezers,

Het uitzicht waar ik nu van geniet lijkt al de Ardennen, ik zit echter in Groesbeek op een leuke boerderijcamping vlakbij de zevenheuvelenweg. Het was afgelopen een prachtige tocht door ons fris groene land. In Vorden is Ian nog gezellig op bezoek geweest. He’s een really englisman and he loves donkeys.

De dag erna liep Herman, die vele kilometers loopt per week een dagje mee in ezeltempo, wat hem prima beviel. In Zelhem ging ik naar een camping waar ik ook heb overnacht tijdens mijn allereerste kampeertrektocht met ezelin Inanna. Grappig, want ik kwam toen vanaf ezelstal de Edelingen, waar ik Frits gekocht heb, en met Inanna deed ik er uren over, nu was ik met Frits in een dik uur de ochtend erop bij zijn oude plek. Frits herkende zijn oude maatjes en zijn oude plek niet meer. Overigens, Inanna is inmiddels overleden. Ik schrok van Michel, de eigenaar van de ezelstal, want hij had een beroerte gehad een tijdje geleden en zat nu in een electrische rolstoel. Zijn liefde voor ezels heeft ie zeker behouden en hij was blij een gezonde Frits op trektocht te zien.

Vanwege een pijnlijke rug wilde ik een paar dagen rustig aan doen. Niet niks voor mijn fysieke lijf; eerst mijn huis helemaal leeghalen en dan in steeds wisselende weersomstandigheden wennen aan gekruip in een klein tentje en voortdurend op en bij de grond leven. Het voortdurend buiten zijn bevalt me uitstekend en eerlijk gezegd mis ik mijn huis helemaal niet en vergeet er ook aan te denken. Mijn tent is nu gewoon mijn huis. Na Zelhem vlakbij kasteel Slangenburg was een prachtige natuurcamping waar Frits de meidoorn heeft gesnoeid. De dag erop kwam ik voor Braamt, in het buurtschap, Ineens zag ik ezels en ging vragen om wat brokjes voor Frits. Uiteindelijk heb ik er ook meegegeten met de hartelijke familie. De ezel kon weer helemaal ezel zijn, want hij stond bij hen in de wei. Erg fatsoenlijk vond ik hem niet gedragen, Frits besteeg de pony meerdere malen, die overigens een hengst bleek te zijn.

Eerder schreef ik over een water- en een vuur-inwijding. Nou, de aarde en water inwijding hebben we ook gehad! De aarde-inwijding was een ervaring in en bij een tunnel onder een snelweg door. |Het was een lange weg tussen twee betonnen muren. Frits wilde er echt niet door. Ik moest wachten op sterke mannen. Eerst kwam er eentje, maar Frits liet zich niet trekken en ging erbij liggen. De bepakking ging helemaal scheef, er kwamen veel mensen langs in auto’s die er helemaal omheen moesten en er kwam ook een begrafenisstoet, eigenlijk heel hilarisch. Uiteindelijk met ook nog twee mannen van rijkswaterstaat erbij hebben we Frits door de tunnel heen gekregen. Gelukkig want als ik had moeten omlopen….

En de waterinwijding was de ezel op de pont over de Waal bij Millingen. Voor een bakje brokjes ging ie er wel op… onder luid applaus van allemaal fietsers en Pieterpadlopers.

Met Frits op de pont, geen enkel probleem.

Bij de Duivelsberg heeft Frits leren bergwandelen, hij heeft geen idee wat er nog allemaal komt.

Tot nu toe gaat het prima, of ik mijn einddoel ga halen in dit tempo, geen idee, het gaat om het onderweg zijn, mijn doel halen is helemaal niet leuk want dan is het avontuur afgelopen. Er is erg veel medewerking onderweg, iedereen is heel erg behulpzaam, dat is fantastisch om te merken.

Ian and Frits

Dank voor het delen en liken.

margometezel

0 gedachten over “28 mei: Al in de Ardennen?

Liesbeth kappelhofGeplaatst op  10:03 am - mei 21, 2012

Hallo Margo,

een verkeerde klik en alles weg. Gisteren heb ik FASO geblazen op jouw fagot dus toch een stukje van jou bij de rep! Mijn instr. is bij de reparateur dus vandaar. Het is goed om een ander instr. te leren kennen en te ontdekken dat mijn eigen fagot niet minder is gelukkig wel wat gewicht betreft, jij moet zeker sterkere armen hebben dan ik. Doe er je voordeel mee op deze reis.
Hans en ik wensen je een goede vooruitgang op je tocht en mooie momenten onderweg. Hopelijk zijn tunnels nu geen probleem meer.
Gr Liesbeth.

Hannie de WitGeplaatst op  5:17 pm - mei 18, 2012

Dag Margo en Frits
Onderweg naar de pont van Millingen hebben wij (4 Pieterpatters)
jullie ontmoet. Dit hadden wij tijdens onze Pieterpad wandelingen nog niet eerder gezien. Heel bijzonder. Tijdens de overtocht zijn er wat foto’s gemaakt. Deze zullen wij begin
september doorsturen. Tijdens onze wandeling hebben wij vaak aan jullie gedacht of het allemaal wel te doen was voor Frits. Nu blijkt dat jullie al in Vierlingsbeek zijn aangekomen. Wij wensen jullie een hele fijne en voorspoedige tocht. Hartelijke groeten Hans en Hannie

Marja Maclaine PontGeplaatst op  7:06 am - mei 18, 2012

Hoi Margo
Even een verkeerde klik en mijn bericht-in-wording is weg. Eens kijken of het nu lukt. Overmorgen repeteert het FASO-Blazersensemble: we zullen je fagotspel missen. Maar: zoals je weet, als wij repeteren is het altijd mooi weer. Doe er je voordeel mee. Marja MP

MajelGeplaatst op  8:25 pm - mei 15, 2012

Ha Margo,
Wat leuk om te lezen. Ik denk geregeld aan jullie en geniet nog van ons tochtje.
Ik hoop dat je het toch wat warmer gaat krijgen.
Veel liefs Majel

IschaGeplaatst op  10:16 am - mei 14, 2012

Hoi Margo, dit is de vierde poging een bericht achter te laten, je site werkt niet mee. Je zakt snel af. Johannes niet die beziet de wereld vanaf de hoge kast. Hij komt er wel stiekem vanaf, soms betrappen we hem, de angsthaas en ’s morgens zijn de brokjes op. Karel is heel gezellig, zit graag boven op de printer of we delen de computerstoel en weet goed tevertellen wanneer hij honger heeft. Hij heeft de hond haar plaats gewezen dus er heerst nu een gewapende vrede. Groeten van je katten. Ischa

Laat je bericht achter