• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

De ezelsoos

De ezelsoos

Lieve lezers,

28 juli 2010. Gisteren is Frits verhuisd naar de Ezelsocieteit, zie www.ezelsocieteit.nl.. Dat is een opvangadres in Zeist voor bejaarde, verwaarloosde en zieke ezels. Op de zorgboerderij waar Frits woonde vonden ze het verzorgen van een zieke ezel te veel, dus hij moest daar vertrekken. Ik vind het nogal heftig: Frits is vier jaar oud en nu woont ie al op zijn vierde adres. Ik wilde graag met hem gaan reizen en van plek naar plek lopen, maar dit was toch niet echt mijn bedoeling.

De holistisch dierenarts heeft Frits vorige week helemaal bekeken en doorgemeten met een Lechner-antenne. Ze constateerde blindedarmontsteking, te veel parasieten en schimmels in zijn darmen en een niet goed functionerende lever. De blindedarm van een ezel is in verhouding veel groter dan bij een mens, en heeft als functie het weghalen van zand dat meegekomen is door te grazen. Bij een ezel kan die blindedarm daarom niet verwijderd worden, maar de ontsteking moet met medicijnen genezen. Goed dat zo’n arts er is voor zieke dieren! 

Met een goede verzorging, de juiste medicijnen en veel geduld kan hij opknappen. En daar is de ezelsoos een goede plek voor. Er woont daar een allegaartje van allemaal ezels, elk met hun eigen verhaal. De kleinste is 70 cm hoog, de grootste meer dan het dubbele. Er werken vele vrijwilligers, die allemaal minstens een dagdeel per week liefdevol al deze ezels verzorgen. Zolang Frits ziek is en hier woont ben ik ook een van de vrijwilligers en kom ik elke week een dag helpen. 

Frits heeft de verhuizing goed doorstaan, na de reis met de trailer had ie, zo mager als hij is, zelfs nog energie voor een verkennende wandeling in de omgeving. Een tijdje geleden dacht ik dat al mijn loopplannen in duigen vielen. Nu begin ik weer hoop te krijgen dat Frits beter wordt. Mijn wens is nu dat ik over een tijdje lopend met Frits weer bij de ezelsoos vertrek met alle bepakking op zijn rug, op weg voor een mooie tocht. 

Dank voor het delen en liken.

margometezel

Laat je bericht achter