• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

eerste kampeertocht

eerste kampeertocht

3dagen 056

Beste lezers, 

Gisteren ben ik teruggekomen van mijn eerste kampeertocht met Frits. Op wat beginnersperikelen na is alles goed gegaan. Frits had nog nooit volle bepakking gedragen, dus ik had er niet goed bij nagedacht bij het opladen. Toen ik de poort met hem wilde uitlopen paste hij niet door de deur! Tassen er weer af, Frits onrustig, door de deur met Frits, zelf de zware tassen oor de deur slepen en toen de tassen er weer op. Dat gaf wat startproblemen, ook doordat Frits wel door had dat er iets bijzonders ging gebeuren. We hadden een prachtige wandeltocht van Ommen naar Diffelen (bij Hardenberg) door het Vechtdal. Frits kon wel met zijn bepakking net tussen de klaphekjes bij een natuurgebied door en we konden rustig aan doen en haalden de 15 km met gemak.3dagen 096

We kampeerden op een kleine boerderijkamping met een hele aardig beheerdersechtpaar die het helemaal leuk vonden dat ik met een ezel kwam. Ik koos bewust het slechtste stuk gras uit. Frits heeft het aardig kaal gegeten in twee dagen en er een mooie kuil in gemaakt waar hij ging rollen. Van de buurman kreeg Frits een kruiwagen hooi, maar het duurde 1,5 dag voordat hij ervan ging eten, blijkbaar ander hooi dan hij thuis gewend is. Als ik de afwas ging doen of ik ging even douchen dan zette Frits een keel op, door luid te gaan balken. Dat was precies waar ik bang voor was: een herrie makende ezel op een camping en boze andere campinggasten. Maar deze gasten vonden het allemaal gezellig dat er een ezel was, vooral de kinderen. Ik vond het prachtig om te zien, als ik s''nachts even naar de wc moest, om dan Frits te zien liggen naast mijn tent onder een prachtig heldere sterrenhemel.

3dagen 079

Op de tweede dag kwamen oude vrienden Henk en Ineke met hun kinderen Jan- Freerk en Elske, en haar vriendin Wieke me opzoeken. We maakten een mooi 3dagen 082 tocht langs de Vecht, via Diffelen en de Rheerzerbelten. Henk en Ineke ken ik nog van de plantenwerkgroep van de Jeugdbond voor Natuurstudie. We ontdekten ook nu leuke plantjes: zonnedauw en het hondsviooltje, zie de foto's.

DSC02291 Frits genoot van de aandacht van de twee meiden van 15 en ook van het lopen van heuveltjes in de Rheezerbelten. Ik merk aan de ezel dat hij iets leuk vindt, doordat hij hard gaat lopen en ik zie het ook aan zijn oren, die onder een grote hoek wijduit gaan staan. Jan-Freerk vond de ezel te snel lopen, maar dat werd opgelost toen hij er als een koning boven op zat. DSC02293                                                                                                                  

 Jammer dat ik alweer terug moest na twee nachten, die overigens wel koud waren door de nachtvorst. Maar ik wilde de eerste kampeertocht zeker laten slagen, dus niet te lang maken. Via een mooie omweg bij Stegeren, liepen we heel soepel terug, in totaal ongeveer 18 km. Zo kan het dus gaan: een ontspannen tochtje waarbij Frits zo gemakkelijk meeloopt dat ik tijd heb om het landschap te bekijken, foto's te maken, uitgebreid luchpauze te houden en een ijsje te eten bij een boerderij die zomaar ijsjes aanbiedt uit een onbeheerde koelkast met een geldbakje ernaast.

3dagen 091 Ik trek wel de aandacht van iedereen die ik onderweg tegenkom door te lopen met een ezel met knalrode tassen. "'Kijk een ezel!"' roepen kinderen en volwassen, of ''een pakezel''. Wonderlijk dat  niemand zegt: ''kijk een mens met een ezel"'. En vele willen een foto maken. Er komt een tijd dat ik er genoeg van ga krijgen al die foto's. En waar ik niet aan begin is het maken van ezelrondjes met kinderen erop, onderweg en op een camping. Frits is geen kermisattractie!

Mijn volgende kampeertocht wil ik echt gaan trekken en dan twee kampings aandoen, kijken hoe dat gaat. Ongelooflijk bijna met een ezel die een jaar geleden zo ziek was dat de dierenarts zei: ''ik vrees het ergste"'.

 

 

Dank voor het delen en liken.

margometezel

Laat je bericht achter