• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

Ezeltrektocht Vechtdal 2019

 

de hele kampeeruitrusting op de rug

Ezeltrektocht zomer 2019

Leven in de natuur, door mooie landschappen trekken, vol eenvoud, kamperen, wandelen met ezels die je bagage (deels) dragen, in overleg stukken lopen in stilte, een kampeerplek opzoeken als we genoeg gelopen hebben, een simpel en voedzaam potje koken, de materiele luxe thuislaten en de telefoon uit, vertrouwen op de stroom van het leven waar we komen en wat we allemaal tegenkomen elke dag, vriendschap sluiten met de ezels, vrienden maken onderweg met alle levende wezens die je tegenkomt, natuurlijke overvloed en jezelf ervaren. Raakt je dit? Lijkt je dit wat?
Komende zomer kun je mee op trektocht met de ezels Ravel en Rosemunde, gewoon door Nederland.  

Als je hier allemaal heel blij van wordt, dan zul je een fantastische week hebben met super gezelschap!

Dagafstanden zijn 15-20 km, soms iets minder, houd rekening met elke dag lopen.  Er zit in ieder geval ook een halve dag lopen bij, zodat we smiddags rust hebben.

Op de ezel rijden is niet mogelijk want hun ruggen zitten al vol met bagage. Van te voren is gepland waar we kamperen, we kamperen op campings die Margo al kent en waar we van harte welkom zijn met de ezels.  Maar als het anders loopt, bijvoorbeeld wegens het weer, dan zijn we flexibel de route  en de overnachtingsplekken aan te passen. Je houdt van primitief kamperen. Je kunt goed op de grond leven, want we hebben niet elke dag een stoel. Een goede lichamelijke conditie is noodzakelijk.

Veel belangstelling tijdens de pauze

De te lopen route staat is gebaseerd op eerdere tochten die Margo met ezels heeft gelopen. Het weer kunnen we van te voren niet regelen , maar we hopen natuurlijk op heel mooi zonnig weer. Er geldt een maximum gewicht aan mee te nemen spullen, je draagt zelf een rugzak. Als er meerdere personen mee gaan, dragen jullie allemaal iets meer, bijvoorbeeld ook je kleding en bij een volle groep ook je slaapzak of matje. Maar toch is dat veel comfortabel dan je hele hebben en houwen op je rug! De hele tocht dragen de ezels 2 of 3 tentjes , de kampeeruitrusting, de ezelspullen en een hoeveelheid eten voor ons. Honden kunnen niet mee helaas.

Op ezeltrektocht langs de Regge

De tocht start in Zwolle en eindigt ook in Zwolle. We lopen via Dalfsen, Vilsteren, Lemelerberg, via het mooie pad langs de Regge, het Eerder Achterbroek, de bulten bij Rheeze, Diffelen, de noordkant van de Vecht, Ommen een mooi rondje Zwolle-Vechtdal. Het is een schitterende streek, vol afwisseling.

Meer van dit soort zaken en uitgebreidere informatie staan in de reisvoorwaarden. Lees ze heel goed door voor je boekt, want er staan belangrijke dingen in. boeking-trektocht2018 

 

gezellig kamperen met ezels

 

 

 

Reisdatum: zaterdag 24 augustus tot en met zaterdag 31 augustus 2019

Er is plek voor 2 tot en met 5 personen.

prijs: 444 euro voor een volwassene, 244 euro voor een kind t/m 16 jaar

 

Met je tentje naast de ezels.

Veel gestelde vragen

Kan ik mee met een zere rug of ander lichamelijk ongemak? Als je ongeveer 20 km per dag kunt wandelen met een kleine of middelgrote rugzak op de rug, je kunt op een kampeermatje slapen en je kunt op de grond zitten, dan kun je mee. De wandelingen zijn niet zwaar. Je bent vaak wel de hele dag bezig.

Kan ik een rustdag houden? Ja, dat kun je zeker doen. Maar dan moet je wel een taxi bellen en de extra kosten betalen om op de volgende overnachtingsplek te komen, want we trekken elke dag verder.

Hoe doen we dat met het eten en de boodschappen tijdens deze week? De ezels dragen elke dag onze lunch. Voor het avondeten bestelt Margo s’ochtends de boodschappen bij een supermarkt en die laten we bezorgen op de volgende camping.

Ik heb een dieet, kan daar rekening mee worden gehouden? Ja, dat kan mits het niet al te ingewikkeld is. We koken een zeer eenvoudige, én lekkere, vegetarische maaltijd op campinggas, bijvoorbeeld rijstnoedels met groenteprut en een handje noten, of een stevige rode-linzensoep. We kunnen geen dingen klaarmaken die heel lang moeten koken, we hebben slechts een paar pannetjes mee. Na een dag wandelen en als je de hele dag in de buitenlucht bent, smaakt het al gauw heerlijk.

Waar kamperen we? Heb ik elke dag een douche? We kamperen op prachtige locaties. Het zijn campings bij een boer of natuurcampings. De ezels staan altijd direct naast ons, soms hebben we een apart veldje en soms staan we naast andere campinggasten. Hoogstwaarschijnlijk heb je elke dag een douche en soms ook nog zwemwater onderweg.

Wat voor mensen gaan er mee, pas ik daar tussen? Er gaan (milieu)bewuste mensen mee, vaak alleengaanden die het leuk vinden om een week samen met anderen op te trekken en met dieren om te gaan. Mensen die van de natuur houden, van stilte en eenvoud. Het zijn vaak vrouwen, maar heren zijn ook welkom! Uit ervaring blijkt dat er snel verbinding is tussen de deelnemers, het feit dat je samen met dieren optrekt en samen alle dagelijkse dingen doet, zorgt al direct voor een goede sfeer in de groep.

Hoe ziet een dag er uit tijdens een ezeltrektocht? We staan rond 7 uur op, ieder breekt zijn/haar tent af en helpt vast met alle spullen in tassen doen. Na het ontbijt, laden we een deel van onze bagage op de ezels en vertrekken we. Ongeveer elke 1,5-2 uur houden we een korte pauze en voor de lunch nemen we ruim de tijd. De planning is om rond 4- 5 uur in de middag aan te komen op de volgende overnachtingsplek. Dan zetten we de tenten op, verdelen de taken, zodat we rond half 7 kunnen eten en daarna van de avond kunnen genieten.

Is ervaring met ezels of paarden noodzakelijk? Nee, je krijgt goede instructie, je leert gaandeweg hoe je het beste met de ezels kunt omgaan, hoe ze verzorgd moeten worden en wat voor fantastische dieren het zijn. Er wordt van je verwacht dat je daarin meewerkt, want er zijn altijd klusjes zoals stront scheppen. Je zult de ezels gaan missen na deze trektocht.

Wie is onze reisleidster? Dat is Margo. Ze is reisleidster geweest bij SNP natuurreizen, heeft jarenlang met kinderen gewerkt als natuureducatie-medewerker. Sinds 2009 heeft ze haar eigen ezels, traint ze zelf in het open van lange afstanden. Elk jaar maakt ze zelf ook een trektocht van 4-5 weken. Zie verder op deze pagina: http://Ezels, locatie en Margo

Kun je mee met je eigen ezel? Er kan één eigen ezel mee zodat we dan een karavaan van drie ezels hebben. Neem daarvoor graag telefonisch contact op met Margo omdat in dit geval specifieke afspraken gemaakt moeten worden.

NB: Als je zelf een groepje hebt, kan ik ook een ezeltrektocht op maat voor jullie organiseren, een twee-of driedaagse of nog langer. Overnachting in B&B of op boeren-en natuur-campings. Informeer naar de mogelijkheden.