• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

Nieuwe toffe plannen

Nieuwe toffe plannen

Misschien hebben jullie de twee extra programma’s van Radar gezien met de schrikbarende conclusie dat slechts 3% van de 50plussers die solliciteren weer aan een baan komen. Goed dat dit aan het  licht komt! Je kunt een petitie tekenen voor een basisinkomen voor deze groep mensen.  https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/documentaires/     Tegen de tijd dat ik 55 ben hoop ik van harte dat het is ingevoerd. Maar het lijkt in mij wel dat hoe meer instanties en regeltjes me proberen klem te zetten, hoe meer mijn ziel roept ”Breek uit, leef je dromen”.

Gelukkig heeft Zwolle als één van de eerste gemeentes het project ”Partime Ondernemen vanuit de Bijstand”. Dus ik mag eigen werkzaamheden doen en zelf wat verdienen. Deze week is mijn termijn verlengd en ik mag doorgaan, dat vind ik héél fijn. Als ik alles wat ik zelf verdien, zou mogen houden, zou ik minder krampachtig hoeven doen over mijn te besteden budget, dat is meer ontspannen leven. Toch voelt dit als deuren die open gaan en ik op pad mag in de wereld van mogelijkheden.

‘De enige ware verantwoordelijkheid die we hebben op te nemen is onze droom te leven. Al de rest is erbij verzonnen.  So keep the fire burning en laat je niet afleiden.”  Tom  uit blog van Tom Willems, schrijver van ”Bevrijd je hart” – hij noemt me sister (dank je Tom)

P1020694

Via internet en haar boeken volg ik al een tijd de ontdekkingsreizigster Arita Baayens. Ze heeft lang geleden gewerkt op dezelfde plek als ik. Mijn toenmalige collega’s spraken veel over haar, want ze had haar baan opgezegd om met een groepje kamelen te reizen door de woestijn, in haar eentje, wat een lef. Haar vele mooie boeken heb ik met plezier en enthousiasme gelezen. Kijk maar eens op haar site wat voor prachtige dingen ze doet, ze is ook op zoek geweest naar het paradijs.  kijk: arita

Gisteren sprak ik even met Arita via de telefoon. Ze had namelijk een oproepje gedaan op facebook dat je haar kon mailen met je ontdekkingsreizigersplannen. Ze bood een gratis consult aan voor enkele mensen en dan gaat ze je een beetje helpen. En ik was één van die uitverkorene.

Dit is ongeveer wat mijn plannen zijn:

We gaan weer op pad voor een lange tocht, niet op heel korte termijn, op zijn vroegst 2019. Ik loop al jaren zomaar in de lucht te roepen: ” Lopend met ezel naar India”. De weg is mijn doel en niet de eindbestemming, dus als we bij de Ararat in Oost-Turkije komen, ben ik ook heel blij. Tempo is ongeveer 120 km per week, dus van maart t/m oktober kunnen we ongeveer 4000 km ver weg bereiken. Ik houd het simpel. Thema’s bedenken als ”ik loop voor de vrede” zijn niet nodig, want door dit te doen, op mijn eigen bescheiden wijze, lopend op pad te zijn met ezel en te praten met mensen onderweg leef ik die vrede. … Dus dit zijn enkele uitgangspunten:  dromen en eigen kracht niet verliezen, ook niet als je in mallemolen van de Bijstand beland, maar dromen Leven, eenvoudig op weg gaan, low budget, met zo min mogelijk geld, lopend op weg  = de eenvoud leven, onderweg op zoek gaan naar mensen, vrouwen die ook de eenvoud leven en de ezel nog dagelijks als werkdier of lastdier gebruiken en met hen in gesprek gaan, mensen zoeken die delen willen meelopen, bijvoorbeeld ezelwandeldames uit Duitsland, Frankrijk.

En nu is er ineens een trein in gang gezet om contacten te vinden die dit idee kunnen steunen. Wat ik helemaal bemoedigend vond was de opmerking van Arita: ”Je hebt met je ezel vier maanden op pad naar Zuid-Frankrijk al laten zien dat je dit kunt en dat maakt dat je geloofd en gesteund gaat worden”.

En Compostela dan? Misschien ooit ook nog eens, ik ben nog lang geen 90…

Maar nu eerst een maand in de Ardennen op pad, ben nu druk aan het voorbereiden, want dat is al over 2 weken. Heerlijk.

Uit een Ardennen-wandelboekje: ”De wereld overschouwen is niet zomaar op een bankje zitten en je ogen er over laten gaan, het is ook er binnendringen, rondwandelen en rondgaan” (C. Ware-1967)”

 

Dank voor het delen en liken.

margometezel

Laat je bericht achter