• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

overwinning: heen en weer naar het Reestdal

overwinning: heen en weer naar het Reestdal

Beste lezers,  

Frits heeft een grote prestatie geleverd: vanuit Ommen zijn we heen- en weer gelopen naar het dal van de Reest ten noorden van Balkbrug. Dus dit is mijn eerste verslag van een echte tocht en niet zomaar een oefenwandelingetje. Het was een prachtige tocht met helder vriesweer. Ik wist niet hoe de ezel dat zou vinden: een wandeling maken met niet zijn eigen stal als eindstation op het einde van de dag, maar een onbekend adres. Hij liep geweldig mee, ik werd alleen een beetje moe van al die reacties van paarden en pony’s onderweg. De andere dieren gaan heel gek en druk lopen doen als ze de ezel opmerken, ze rennen door de wei, springen soms en steigeren en Frits blijft stilstaan. Gelukkig loopt hij nadat hij enkele minuten de situatie in zich op heeft genomen, altijd weer door, en soms met een luide balk om te laten horen wie hij is.  

We liepen eerst door een agrarisch gebied naar Balkbrug en vandaar uit langs de molen en binnendoor naar het Reestdal. Daar was een Bed & Breakfast bij Anneke en Willem, die een ezel en een lama hebben. Met ezel Midas hebben ze jaren terug ook tochten gemaakt. Frits en ik zijn er erg goed verzorgd. Frits kreeg een hele kruiwagen hooi en at alles met smaak op in zijn eigen weitje, maar wel met uitzicht op de andere ezel en de lama. En vooral Midas was erg nieuwsgierig naar zijn soortgenoot. 

De volgende dag liepen we door het prachtige Reestdal terug. Het was nog vroeg, we hadden voor mijn gevoel het hele dal voor ons alleen. Omdat de vorige dag goed was gegaan, durfde ik vandaag een langere route aan. Op de stafkaart lopen ging heel goed, ik ontdekte tussen Balkbrug en Ommen verrassend mooie paadjes door houtwallen heen. Ik zag ook vier reeen vlakbij. Uiteindelijk hebben we de eerste dag 12 en de tweede dag 16 km gelopen. Nu weet ik dat tochten van zo’n 20 km per dag van de zomer haalbaar zijn en dat vind ik geweldig. 

tot het volgende avontuur! Margo

  

 

 

 

 

 

 

Dank voor het delen en liken.

margometezel

Laat je bericht achter