• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

Waarom ?

Waarom ?

Lieve mensen,

Waarom ik zo graag met een ezel een lange afstand wil lopen:

Ik houd erg van wandelen, en loop graag afstanden van ongeveer 20-25 km per dag. Ik heb al vele wandelvakanties achter de rug, en ook wandelreizen voor groepen begeleid. Al heel lang heb ik de wens om ook eens langere tijd achter elkaar te lopen. Op het einde van een wandelvakantie had ik vaak het gevoel dat ik wel door zou willen lopen. Vaak zei ik: ”ik loop nog eens naar Santiago de Compostella”‘ of ik ga helemaal naar India lopen. Dat ik met een ezel zou gaan liep ik ook vaak te beweren, maar ik begreep zelf eigenlijk niet waarom. Het was net zo’n soort wens als : ik wil graag fagot spelen. Pas toen ik met fagot spelen begon, en nu ik dat al 25 jaar doe, kan ik begrijpen wat het me brengt.

Omdat mijn huidige werk als docent natuuronderwijs op de Pabo na de herfstvakantie stopt wegens geldgebrek en vermindering van het aantal studenten, vind ik het nu de tijd om mijn dromen waar te maken en heb ik besloten om te gaan lopen naar de Middellandse Zee, als het lukt zomer 2010 (en anders zomer 2011). Twee vastzittende schouders met ontstekingen- ze zijn overigens goed aan het genezen- noodzaken me creatief na te denken over het dragen van spullen tijdens een lange trektocht. Volle bepakking met tent en kookspullen zou mijn schouders veel te veel belasten. En ik heb wel eens ervaren toen ik met volle bepakking liep, dat ik zoveel moest eten om dit aan te kunnen- om de driekwartier een rammelende maag-, dat ik de boterhammen niet meer weg kreeg. Met een kleinere rugzak lopen noodzaakt me om elke dag in de horeca of een pension te slapen, wat ook elke dag uit-eten betekent. Ik kook liever zelf mijn vegetarische linzensoep of couscous met groenteprut. En dan is af en toe uiteten een fijne afwisseling. Dus toen kwam vanzelf die wens om met een ezel te lopen weer bovendrijven. Want die ezel draagt je bepakking en is een gezellige reisgenoot.

Opmerking van iemand onderweg : ” Waar heb je Jozef gelaten ? “Dat ik met de liefste man van de wereld + ezel wil lopen heb ik ook vaker beweerd. Tja…., die man is nog niet in mijn leven verschenen, of ik heb hem niet herkend, maar grotere kans dat ik hem tegenkom als ik dit project in gang zet, dan wanneer ik thuis blijf zitten. Tijdens mijn twee oefenweekenden heb ik genoten van alle spontane ontmoetingen met van allerlei mensen. In je eentje lopen met een ezel geeft vele bijzondere ontmoetingen en gesprekken onderweg.

Mijn bestemming : de Middellandse Zee in Zuid-Frankrijk heeft te maken met het feit dat ik Frankrijk heel goed ken en ik me er veilig en vertrouwd voel. Met mijn ouders en broer ben ik vroeger elke zomer in dit land op vakantie geweest, heb toen zowat elke beroemde kathedraal, Romaanse kerk of klooster bezichtigd en dat vond ik prachtig. En in het Frans kan ik me goed verstaanbaar maken.

Lopen naar Zuid-Frankrijk met een ezel heeft voor mij ook een hele diepe persoonlijke en religieuze betekenis. Lopen met de ezel, is voor mij puur energiewerk. De ezel is verbonden met Christus-energie en daar heb ik ook iets (veel) mee. Voor wie geinteresseerd is in dit hele verhaal, ga ik dit voor mijn vertrek nog zeker eens een keer op een middag of avond toelichten. Ik begrijp ook dat ik hier niet groots over moet doen, en dat ik gewoon eenvoudig en met veel plezier op weg zal gaan.                                                       

Het gaat niet zomaar. Je huurt of koopt niet zomaar een ezeltje en vertrekt dan. Ezel en baasje moeten op elkaar afgestemd zijn en een ezel loopt niet als je niet traint. Mijn pelgrimstocht is daarom bij de voorbereidingen al begonnen en ik geniet ervan.

Binnenkort meer informatie over al die voorbereidingen.         

    

   

                                                                                                        

Dank voor het delen en liken.

margometezel

Laat je bericht achter