Teambuilding met ezels

Workshop ”op stap met ezels” voor teams

Voor wie: Voor mensen die met elkaar samenwerken en die samenwerking willen versterken. Een workshop wandelen met ezels is zéér geschikt, ludiek  én leerzaam voor jouw team, voor je groep collega’s die eens naar buiten willen en iets geheel nieuws willen ervaren. Er gaan meerdere ezels mee en de nadruk ligt op samenwerken als gehele groep. Na instructie van Margo en bespreken van jullie leervragen, gaan jullie samen met de ezels op pad.  Na afloop worden de bevindingen besproken. Wat komen jullie tegen? Wie neemt het voortouw? Hoe fiks je dat met je team? Wat leer je hieruit? Hoe ga je dat toepassen in het werk?

Margo geeft instructie en gaat mee. Dit kan één middag, maar kan ook langer of zelfs met overnachting in een B & B of op een camping. Wat dacht je van een complete ezeltrektocht als teambuilding?

Hoe ziet een teambuilding met ezels er uit?

Jullie worden als het weer dat toestaat gastvrij en hartelijk ontvangen op een prachtige landelijke locatie met de ezels in de nabijheid. We starten met koffie/thee, wat lekkers. Dan mag het team mensen kennis maken met het team van 4 ezels. We doen enkele oefeningen/opdrachten om te leren hoe je communiceert met een teamlid dat niet praat, maar wel heel slim is en alles van jullie oppikt. Daarna gaan we met elkaar de groep ezels klaar maken voor een wandeltocht, hier komt het echt op samenwerking aan, want voor je het weet ontsnapt er eentje of gebeuren er andere onverwachte dingen.

Tijdens de wandeling hebben jullie de tijd om van de omgeving en van de ezels te genieten, maar ook om met elkaar in gesprek te gaan. De grootste ezel vraagt echt om teamwerk, die is zo sterk en vraagt er om door twee mensen op een vriendelijke manier in bedwang gehouden te worden. Het is ook nadrukkelijk de bedoeling dat het team mensen en ezels als één samenwerkende kudde bij elkaar blijft.

Na de tocht mogen jullie aan elkaar vertellen jullie over je ervaringen en vertelt Margo wat de ezels over jullie team lieten zien en is er de mogelijkheid voor een drankje en hapje. Er is de mogelijkheid dit te doen bij een gezellig kampvuurtje.

Prijs voor teambuilding met ezels op aanvraag. Het kan 2 of 3 uur duren, maar ook langer met picknick onderweg, die de ezels dan voor jullie meenemen.

aan een ezel sjorren heeft geen zin