Ezelwandeltochten voor jou

Ezelwandeltochten, algemene informatie 

Je kunt boeken door een mail te sturen naar margohuggers@gmail.com of te bellen naar 0622049540.

Startpunt is in Zwolle op wijkboerderij De Schellerhoeve.

Eerst mag je tussen de ezels rondlopen om kennis met hen te maken. Onder begeleiding ga je zelf halsteren, de dieren klaarmaken en en uitnodigen om mee op pad te gaan. 

Dan start de tocht. Margo loopt ook mee, leert je hoe je met de dieren moet omgaan, vertelt veel over ezels en zorgt ervoor dat alles soepel, rustig en aangenaam verloopt.

De aangegeven tijd voor een wandeling is inclusief voorbereiding, pauze etc. 

Het zijn zeer goed getrainde ezels, ik kan je garanderen dat ze zeer goed lopen. De grote ezels hebben een stevig tempo. Als de kleine ezels ook mee lopen, dan gaan we met een prettig kalm tempo. 

Op de ezels zitten en rijden kan niet. Er geldt één uitzondering voor jonge kinderen bij de gezinswandeling van 2,5 uur, die mogen wel op de rug van de ezels rijden. 

Bij elke tocht hoort ook een aangename en gezellige pauze. 

Aan het einde van de tocht brengen we samen onze wandelvrienden weer terug naar hun weide en/of stallen. 

De prijzen zijn inclusief begeleiding, de huur van de ezel(s), inclusief  drankje + lekkers tijdens de wandeling. Vanaf 1 januari 2020 valt Margometezel onder de Kleine Ondernemersregeling. Dat betekent dat er geen BTW meer berekend hoeft te worden. 

Mogelijkheden: maandag-dinsdag- en donderdagochtend. Woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag hele dag.

Margometezel verhuurt geen ezels en i.v.m de veiligheid kunnen er geen honden mee.

De weg kennen is nog iets anders dan de weg bewandelen. Patrick Mundus

Als je in stilte wilt lopen is dat zeker mogelijk, dan kom je nog meer in verbinding met de ezel en de natuur. Wel is het dan af en toe nodig om te praten over de practische dingen tijdens de tocht.


Gezinswandeling met ezels, 2,5 uur, maximaal 6 km

Met 2 ezels.  Voor 2 volwassenen en 2 kinderen, € 100,- ,  10 euro per kind extra

Dit is de enige tocht waarbij kinderen (tot 40 kg) een deel van de tocht op de ezels mogen rijden.


Rondje IJsseldijk, 2 uur, 6 km 

€60,- voor 1 persoon, €80,- voor 2 personen, maximaal 2 ezels

€10,- p.p. extra bij meer dan 2 personen, bij 6 of meer personen 2 extra ezels mee, zonder meerkosten. 


Langs de IJssel naar het Engelse werk, 3 uur, 8- 10 km

€80,- voor 1 persoon, €100,- voor 2 personen, maximaal 2 ezels

Bij meer dan 2 personen:  €12,50 per persoon extra en bij meer dan 6 personen 2 extra ezels mee zonder meerkosten.


Naar Windesheim, 16 km, 5 -6 uur  of naar Landgoed Molecaten (toptocht!)

Via de IJsseldijk, mooie landweggetjes naar landgoed met kasteel en natuurgebied ”de Tichgelgaten” of over de IJssel naar landgoed Molecaten. 

€125,- voor 1 persoon, €150,- voor 2 personen

€ 15 p.p. extra bij meer dan 2 personen, maximaal 2 ezels 

 

Bij deze tochten is koffie/thee met koek en een biologische lunch inbegrepen. 

Luxe variant van deze tocht: met lunch bij Herberg Molecaten in plaats van picknick. ( + 12,50 pp. extra)


 

Pelgrimsadvies en coaching met ezels

Voor mensen die willen leren en vragen over zichzelf hebben en speciaal voor mensen die ook van plan zijn om met een ezel voor lange tijd op pad te gaan of een bedrijf/praktijk met ezels willen beginnen, zie ook de pagina’s Zelfkennis met ezels en de pagina pelgrimsreis met ezel op deze website.  


Ezelwandelweekenden twee personen of meer

2 of 3 dagen wandelen, lopen naar een B&B bij een boerderij of een camping. Wandelafstand 10-20 km per dag, in overleg 

Startpunt is Zwolle. We steken de IJssel over via de spoorbrug en lopen via het mooie stadje Hattem richting de bossen en heide bij Wapenveld en Heerde en de volgende dag via een grotendeels andere route terug

Andere mogelijkheiden zijn richting Heino of richting Dalfsen/Ommen

Plek voor maximaal 5 personen. Met de twee grote ezels Ravel en Rosemunde.

Prijs: op aanvraag 


Extra mogelijkheden:

Bij enkele tochten is een pauze bij een horecagelegenheid is in te passen 

Bij kleine groepjes (2,3,4 personen) is het mogelijk dat iedereen met een ”prive”-ezel loopt.

Margo kan ook heel veel vertellen over de natuur die we onderweg tegenkomen, voor als je een compleet verzorgde excursie met uitleg wilt.

Wil je met een grote groep mensen komen tot maximaal 25 personen? Dat kan ook!

Een wandelweekend met ezels kan ook geboekt worden voor een zelf samengestelde groep.  Er is keuze tussen overnachting in een B&B (dan kan het iets duurder worden) of in trekkershutten of op een natuur/boeren-camping.


TIP: Ezeltrektocht met twee grote ezels

Margometezel beschikt over twee zeer goed getrainde lange-afstands-wandelezels, pakzadels en tassen, zeer veel wandelervaring, ervaring met het organiseren van tochten, Margo heeft ervaring als reisleidster (SNP natuurreizen). Je kunt ezels en Margo als team inhuren voor een fantastische meerdaagse ezeltrektocht, geheel verzorgd en geheel op maat.

Mijn specialiteit

Margometezel biedt wandelingen en workshops aan, met als doel te genieten, te leren en het maken van verbinding met jezelf, de dieren en de natuur. Op een ontspannen manier wandelen, leren van ezels, genieten van de mooie omgeving van een wandeling van een paar uur tot een trektocht van een week, voor jong en oud, vanaf startpunt Wijkboerderij De Schellerhoeve in Zwolle.

Missie

Ik deel graag mijn verhalen en avonturen met jullie. Mijn missie met de ezels is meer mensen kennis te laten maken met deze fantastische dieren, veel te leren over ezels en j(ezel)f, te zorgen dat jullie met de ezels korte, lange, zeer lange wandelingen en trektochten kunnen maken, kunnen leren van hen, gespiegeld worden door hun gedrag en ervan kunnen genieten.

Leven in het Nu

Een wandeling met een ezel doet je veel meer dan je in eerste instantie verwacht. Mensen die zich dat realiseren, of die nieuwsgierig zijn naar wat een wandeling met een ezel met hen doet, neem ik graag mee op een tocht. Ezels leven volkomen in het nu. Lopend met een ezel ervaar je al heel snel dat het leven compleet en goed is. Je vergeet voor even je dagelijkse stress, gepieker of zorgen. Bij Margometezel staat leren over ezels, leren over de natuur, leren over j(ezel)f voorop. Het is méér dan een dag vermaak. En natuurlijk maken we daarbij ook plezier en genieten volop van de prachtige omgeving.

Geen geduw en getrek, ezels met loopgarantie

Geduw, getrek, gedoe met ezels is niet nodig. Alle ezels zijn goed getraind en omdat Margo altijd meegaat en de ezels haar goed kennen loopt een wandeltocht gegarandeerd vlot en soepel. Ze kan onderweg ook veel vertellen over ezels en over de natuur die je onderweg tegenkomt. Wij verhuren geen ezels. Ook voor wie op pelgrimstocht wil met een ezel, kan terecht met vragen. En ik nodig je meteen uit om een keer mee te lopen. Dan ervaar je zelf hoe leuk het is en wat er allemaal bij komt kijken. Je zult snel enthousiast worden en vaker mee willen!

Wij staan al voor jullie klaar. Schiet een beetje op, ja,