Lezing ”Op reis met een ezel”

Over mijn reizen met de ezels Frits en Ravel kom ik graag een lezing komen geven. Ik vertel over hoe ik alles aanpak, en over mijn lange tocht naar Zuid-Frankrijk en kortere tochten naar de Ardennen, de Eifel, Sauerland en Teutoburgerwald die ik sindsdien heb gemaakt.

De inhoud van de lezing:

  • algemene informatie over de ezel
  • hoe ik de reis heb voorbereid
  • hoe ik dit alles heb aangepakt
  • wat ik onderweg heb gezien
  • wat ik heb ervaren en geleerd
  • reizen als vrouw alleen
  • de natuur onderweg
  • de gevolgen van volgen van mijn droom

De lezing is een powerpoint-presentatie met prachtige foto’s. Met veel succes ben ik al in bibliotheken geweest, bij natuurverenigingen en in bejaardentehuizen. Bij u ook?

Reactie van de voorzitster van een afdeling van Zij-Actief in een mailtje als dank: “‘Je reis terug liep verder goed, begrijp ik, verwachte ik ook trouwens. NS is af en toe net zo koppig als een ezel. Je moet ze begrijpen. Maar goed. Leren is een permanente activiteit voor een ieder, hoop ik. En wij mochten van jou leren. Erg leuk en leerzaam. Men vond het een geslaagde voordracht. We hebben ons uitstekend geamuseerd is dan vaak het gezegde. Maar jij bent een bijzonder mens en daar hebben we ook weer het nodige van opgestoken. Nogmaals onze dank, dat je bij ons kon en wilde zijn.”

Dit is het verslag van mijn lezing bij de Vrouwenvannu.nl/dedemsvaart/11-september-2018

In de afgelopen jaren was ik op deze plekken voor een lezing:

Ezelopvang Baarle-Nassau; bibliotheek van Rucphen, Ommen en Raalte; wijkcentrum  Zzuit in Zwolle; Stichting 1940-1945 in Hengelo; Vrouwen Aktief Empe/Tonden; Contactpunt Mantelzorg Assen;  Zij-actief Slagharen, Hoonhorst; Lemelerveld; Schalkhaar; Mantelzorgsalon Zwolle; Het Pelgrimsgenootschap Sint Jacob, regio Oost; Vereniging Nederlands Ezelstamboek in Zwinderen; Vereniging voor Alleengaanden Zwolle; Vrouwen van Nu: afdelingen Diepenveen, Dodewaard, Warnsveld, Dedemsvaart; Almere, Ruinerwold, Dalfsen; Ingen, Bunnik, Wapserveen, Heino, Vorden, Dieren, Sleen, Nieuwleusen, Adorp, Midden-Betuwe, Blokzijl, Borne, Bovensmilde, Assen, Beilen, Sinderen, Anloo, Pesse, Zuidlaren, Hoogblokland, Hattem, Ebbenbroek, Vriezenveen; Voorst; Wierden; Stichting Senioren Activiteiten Krakeel en de Katholieke vrouwenvereniging Hoogeveen; Vrouwenverenigingen Ommen-Giethmen, Hummelo, De Ont-moeting Den Ham, de Stiedalvrouwen Dalerveen; Wilhelmina-oord; Katholieke Bond Ouderen Almere; Passage, Westenholte; Chr. Vrouwenvereniging Dedemsvaart en Rijssen; Stichting U3L, Zwolle; Unie van Vrijwilligers, Hengelo (GLD); wandelvereniging Haarle; senioren Hoogeveen; Wijkboerderij de Schellerhoeve; Nivon Zwolle;

Komende lezingen:

12 december 2023: vrouwenvereniging Katwijk

2024:

6 februari: Vrouwenvereniging Windesheim

7 februari: seniorenvereniging Doetinchem

20 februari: Vrouwenvereniging Schuilingsoord

18 september: Vrouwen van Nu, Oldeberkoop

16 oktober: Vrouwen van Nu, Wesepe

31 oktober: Vrouwen van Nu, Steenwijk