Driedaagse trektocht Veluwe

In 2024 zijn Ravel, Rosemunde en Margo samen vanaf pasen tot eind augustus op pad in Zuid-Frankrijk. Daarom zijn er in 2024 geen driedaagse trektochten. Wel is er de mogelijkheid om een etappe mee te lopen in Zuid-Frankrijk.


Ga je mee met deze leuke kudde? Even er helemaal uit?

Geheel georganiseerde, prachtige tocht met grote ezels. Deze tocht is met begeleiding, zodat je niet loopt te zwoegen met een onbekende (huur)ezel. De slaapplekken en de boodschappen voor de maaltijd zijn geregeld, Margo kent de route. Speciaal voor natuurliefhebbers, wandelaars, buitenmensen. Je leert met ezels omgaan, hen verzorgen en opladen, met hen wandelen. Dat is een zeer speciale en unieke ervaring. Je bent dan helemaal in het hier en nu en vergeet al je dagelijkse beslommeringen. Het is een zeer mooie tocht met 2 grote ezels die een groot deel van onze bagage dragen. We koken samen op hele mooie plekken waar we overnachten.

Drie dagen zwerven over de Veluwe met de ezels Ravel en Rosemunde.
We starten en eindigen in Zwolle.

Datum reis 1: donderdag 10.00 uur tot en met zaterdag   ongeveer 19.00 uur, hemelvaartweekend

Datum reis 2: datum volgt nog. vrijdag 10:00 uur, einde zondag  ongeveer 19.00 uur. eind juni/begin juli

De eerste dag lopen we naar een boerencamping bij Hattem, over de IJssel, 12 km De tweede dag lopen we dwars over de noordelijke Veluwe, prachtige tocht langs o.a. de Renderklippen en de Tonnenberg, ongeveer 16 km. We kamperen op een camping midden in het bos, er is alleen maar een pomp, verder niks.
De laatste dag lopen we via een schitterende route door voornamelijk bos weer terug naar Zwolle, ongeveer 18 km.

Jij draagt je eigen kleding en persoonlijke spullen in een rugzak. Tentjes (2 kg max, in klein pakje) matjes en slaapzakken kunnen op de ezels. De ezels dragen ook (een deel van) ons voedsel.

Begeleiding: Margo, zeer ervaren trektochtenloopster met ezels, ervaring als reisbegeleidster bij SNP natuurreizen. We gaan met de eigen ezels van Margo, ze lopen gegarandeerd en ze lopen in een heerlijk wandeltempo.

Er is plek voor minimaal 2 en maximaal 5 personen. Prijs 260 euro inclusief overnachting, huur ezels, 2 maal ontbijt, 2 maal avondmaaltijd, 2 maal lunch, alles vegetarisch en eenvoudig en lekker.

Zelf meenemen: lekkere tussendoortjes, lunch dag 1.

Geschikt voor kinderen en volwassenen die alles zelf kunnen lopen. De ezels zitten vol met bagage.

Het is belangrijk dat je goed weet waar je aan begint. Een goede conditie is noodzakelijk. Je hebt een flexibele instelling, je kunt tegen primitieve omstandigheden en wisselend weer. Je bent bereid voor en na de wandelingen mee te werken aan gezamenlijke klussen zoals de ezels verzorgen, koken en opruimen.

Er kunnen geen honden mee.

Je kunt bij Margo een uitgebreide reisbeschrijving opvragen.

Opgave via de mail, margohuggers@gmail.com, vragen: tel. 0622049540