In de voetstappen van Maria Magdalena

Ezeltrektocht Zuid Frankrijk, in de voetstappen van Maria Magdalena,

april, mei, juni, juli, augustus 2024

‘’Pak beide ezels en ga op reis. Je bent het gewend zo te reizen. Wij reisden ook zo. ”

Maria Magdalena heeft me gevraagd een tocht te gaan maken.

”Jouw wit-grijze ezel heb ik gekend, ze was ons zeer dierbaar. We moesten vluchten en konden onze lieve ezels niet meenemen. Ik ging met de boot, samen met een groep mensen. We gingen eerst naar Egypte en daarna naar Zuid-Frankrijk. Daar vormden we een nieuwe karavaan. Met lokale lastdieren liepen we naar het gebied aan de voet van de Pyreneeen waar we ons vestigden.

Ezels zijn dragers van Christusbewustzijn. Ze maken verbinding tussen het Christusbewustzijn en de aarde, gewoon door wie ze zijn. De lichtwegen die we hebben aangelegd zijn later voor een groot deel gesloten. Er zijn al velen die daar aan gewerkt hebben. Lopen jullie met de ezels het pad nogmaals om de lichtwegen te helpen openen? Ga met een groepje mensen. Maken jullie er een vreugdevolle tocht van? ‘’

Er klopt veel niet wat geschreven is over Maria Magdalena en ook klopt er veel niet over de ezels. Ze worden weggezet als dom, stom, koppig, armoedig etc. Laat de waarheid boven komen hoe het werkelijk is. Hoe zaken werkelijk gebeurd zijn zit ook in onze herinneringen. Door deze tocht te lopen zullen verborgen informatie en verborgen intuitieve kennis en vermogens geopend worden.

Dat is een fantastisch mooie missie. Beide ezels gaan mee. Alles wat ik tot nu toe deed was voorbereiding. Ik ben er klaar voor. Ik ben wel gewend in mijn eentje met één ezel te reizen. Met twee wandelen is fysiek een nieuwe uitdaging, ik ben aan het oefenen en het lukt goed. En ik zou graag mensen vinden die mee willen reizen. En wellicht ga jij uit je comfortzone door op deze manier te reizen, omdat je dat niet gewend bent. Het is echt de bedoeling te genieten van deze reis en er plezier aan te beleven, evenals ongemakken die we tegenkomen te accepteren.

Door deze blog te schrijven laat ik weten dat ik mensen zoek die diep verbonden zijn met Maria Magdelana, met de Essenen, mensen die zin en tijd hebben in een heel mooi avontuur. Misschien ken ik je nog niet persoonlijk. Zo zal ik de juiste personen vinden die op het juiste moment en de juiste plek meegaan, ik vertrouw daarop. Mensen die meegaan, onderschrijven de missie van deze reis. Wat wordt van ons gevraagd? Waar moeten we langs? Wie mogen we ontmoeten? Wat is de betekenis/bedoeling van dit opstakel?

Hoe het ontstond.

In 2009 kocht ik een ezel. Dat was Frits. Ik had de wens om eens in mijn leven een lange wandeltocht te maken van meerdere maanden, een pelgrimage. Ik houd van kamperen en niet van bagage sjouwen in een grote rugzak – dat is ook te zwaar voor me- , dus daarom die ezel. Ik hield altijd al van ezels. Omdat ik niet gewend was met deze dieren om te gaan deed ik er drie jaar over om te leren een ezel te verzorgen, wat zijn wensen en noden zijn, hoe ik ziektes herken, hoe de hoeven verzorgd moeten worden en om hem te trainen en gereed te maken voor een lange tocht met bagage op zijn rug.

Met ezel Frits op weg naar Zuid-Frankrijk. Zomer 2012

In 2012 liep ik samen met ezel Frits vanuit Ommen naar Zuid-Frankrijk in 4 maanden. Het was een fantastische tocht. Mijn einddoel was Sainte -Marie de La Mere in Zuid Frankrijk. We gingen heel goed, we hebben de Middellandse zee niet gehaald, we hadden vier maanden gelopen en de tijd was op 300 km voordat we bij de kust waren.

Ezel Frits is in 2016 aan longontsteking overleden. Dat was heel verdrietig. Ik kon toen nog niet weten wat er daarna zou gebeuren en waarom me dit moest overkomen.

Op marktplaats vond ik Ravel, een grote Pyreneese ezel. Hij is geboren in Maffé, dat ligt vlakbij Ventenac, in de streek waar de Essenen hebben gewoond. Toeval? Nee!

Een paar jaar later zocht ik een maatje voor Ravel, ik wist zeker dat het een ezelin moest zijn. Ik vond een zwarte, dat ging op het laatst niet door. Ik was bedroefd en snapte er niks meer van. Deze boodschap had ik toch duidelijk doorgekregen. Een paar maanden later vond ik Rosemunde. Ik huilde tranen met tuiten, want ik herkende haar meteen, zij mij ook, ik heb haar niet hoeven trainen. Ze volgt Ravel en mij blindelings. Ook haar naam klopt: ‘’Roos van de wereld’’ .

Door met ezels om te gaan en samen tochten te lopen begon ik me te herinneren dat ik in eerdere levens ook met ezels heb gewerkt. Ongeveer 2000 jaar geleden was ik ezelverzorgster in het klooster van de Essenen in het huidige Israel. Ik volgde er ook de lessen, heb er leren lezen en schrijven, wat in die tijd bijzonder was en heb daar ook af en toe Jeshua en Maria Magdalena ontmoet.

Wat gaan we doen?

Het plan voor deze ezelmissie is om met beiden ezels in een paardentrailer te reizen naar de plek waar ik in 2012 met Frits geeindigd ben, dat is het plaatsje Marols in de Haute Loire, 60 km ten zuiden van de beroemde pelgrimsplaats Le Puy en Velay. Vandaar uit lopen we naar Sainte Marie de La mere, de plek waar Maria Magdalene met de boot is geland. Dan lopen we via mooie en interessante plekken in de Provence door naar de Katharenstreek, dwars door Zuid-Frankrijk en we gaan met de ezels belangrijke plaatsen bezoeken waar Maria Magdalena en Jozef van Arimathea ook waren.

Het geheel zal globaal zo’n 1000 km zijn, dat is nu een schatting, en zal een hele voorjaar en deel van de zomer in tijd in beslag nemen, van maart tot eind augustus. De laatste drie weken lopen we vanaf de voet van de Pyreneeen weer noordwaarts. Alle kilometers die we naar het noorden lopen hoeven dan niet dubbel gereden worden door de ophaalauto met trailer.

Ik wil graag de reis organisch laten ontstaan. Strak plannen is niet de bedoeling. We lopen zoals ik dat gewend ben als ik in mijn eentje met één ezel reis, dus zonder vooraf geplande slaapplekken. We kamperen alle nachten. We nemen zo veel mogelijk gemarkeerde lange afstandswandelpaden, in Frankrijk heet dat een GR. (Grande Randonneee). We gaan authentiek alleen met de ezels als lastdieren lopen, dus we maken géén gebruik van volgauto’s en/of auto’s voor bevoorrading. Je moet natuurlijk wel op je eigen manier in Zuid-Frankrijk komen.

We gaan zeker ook door Katharenland, de Montsegur, Rennes-les Chateau. Dit is een super interessant gebied en velen worden aangetrokken door de energie ervan. We gaan dan ook bekende heilige plekken bezoeken. Waar de tocht precies eindigt? Ik heb nog geen idee nu.

Enthousiast?

Ik zoek:

* Enthousiaste mensen om mee te gaan met deze wandelmissie. Het zal een soort estafette worden. Het is heel leuk als je een etappe van één of twee weken meegaat.

* Mensen die mee willen denken/invoelen/helpen met het opzetten van dit hele project. Het is nogal een expeditie dus ook veel organisatie.

* Mensen die ideen hebben hoe dit te financieren en mij daarbij kunnen helpen.

* Deze tocht zal plaatsvinden in einde voorjaar-zomer 2024. Het is natuurlijk een hele spannende tijd nu. Wachten tot de situatie in de wereld stabiel is, lijkt me nu een illusie. Dus gewoon gaan met die karavaan, Jozef en Maria vluchtten ook naar Egypte met hun ezel in moeilijke omstandigheden.

* Publiciteit, bloggen, vloggen etc. vooraf en onderweg, daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken

* Vervoer met auto en trailer is ook nodig en gevonden!. Zelf heb ik dat niet in bezit en ik rijd nooit auto.

* een steun-team die thuis blijven en die we mogen inschakelen bij trubbels (hopelijk dat laatste niet nodig)

Organisatie tijdens de tocht

Twee grote ezels kunnen voor maximaal 6 mensen lichtgewicht tentjes, matjes, slaapzakken, kookspullen en een deel van het voedsel dragen. Tweebenige lopers dragen zelf een rugzak met kleding en persoonlijke spullen als we met zijn zessen zijn. Bij een kleiner groepje kunnen meer spullen op de ezels. Er wordt een financiele bijdrage van jou verwacht, die ik zo laag mogelijk houd, maar wel zodanig dat ik deze gehele expeditie kan organiseren.

Welke rijkdom ervaar je tijdens deze tocht?

We gaan letterlijk reizen in de voetsporen van Maria Magdalena. Het kan heel goed mogelijk zijn dat oude herinneringen weer bij je boven komen, dat je (meer) contact krijgt met de energie van Maria Magdalena en of andere lichtwezens, natuurwezens, oude en nieuwe meesters. Je ervaart de rijkdom van de ezelskaravaan, het langzaam voortgaan in een prachtig Zuid-Frans landschap, spontane ontmoetingen onderweg met mensen, dieren, planten, stenen de elementen. Je bent continue buiten, dus je komt dichter bij de natuur en je verbinding met de aarde wordt sterker. Je ervaart meer leven in het Nu. Het zal ook een helende reis zijn, dichter naar jezelf naar je Heilige Vrouwelijke energie (of je nu vrouw bent of man), en je verbinding met het Al, God, Het Universum, het Onnoembare of hoe je het zelf noemt.

Wat vraagt meelopen van je ?

Je bent gezond, van lichaam en geest, je houdt van wandelen. Je kunt met gemak 15 tot 20 km per dag lopen met een lichte rugzak op je rug. Het tempo ligt op ongeveer 100 km per week. Je kunt goed leven op de grond en zonder stoel.

Je houdt van kamperen, van reizen door de natuur en kunt goed tegen eenvoudige omstandigheden, ik zelf vind het luxe om zo te reizen. Je houdt van avonturen zoals niet weten waar je zult slapen vannacht, of je wel een douche zult hebben, waar we een winkel vinden, je houdt van mooi en van lelijk weer. Je vindt wild kamperen oké, soms kamperen we op een camping en soms in een weiland van een boer of in een tuin en wie weet biedt iemand ons de logeerkamer aan.

Je bent flexibel in voedsel, we kopen in lokale winkels en koken samen in kleine pannetjes en kiezen wat er is. We zullen vegetarisch koken met zo veel mogelijk verse groente, fruit, onbewerkte producten, havermout, quinoa of rijst en noten en misschien af en toe wat vis. Spontane uitnodigingen om een maaltijd te delen horen bij deze manier van reizen en wat ons gegeven wordt nemen we in dankbaarheid aan, behalve dan misschien die biefstuk of sterke drank.

Wordt je geraakt door deze tocht, maar heb je twijfels of het wat voor je is, neem dan vooral contact op om dit even te bespreken.

Kennismaking

Als je interesse hebt in dit project of als je iemand weet, neem je dan contact met me op?margohuggers@gmail.com of bel met 0622049540 .

Deze tekst mag doorgestuurd worden naar mensen waarvan je denkt dat ze dit moeten weten, die interesse hebben, zich geroepen voelen mee te lopen of die sleutels in handen hebben om deze missie mogelijk te maken. Graag deze tekst en deze plannen niet openbaar publiceren zonder mij van te voren te raadplegen.

Met dank aan Judith Moore voor de bevestiging en aanmoediging, wijkboerderij de Schellerhoeve en alle dierverzorgers daar voor het huisvesten en helpen verzorgen van mijn ezels.

Hartegroet van Ravel, Rosemunde en Margo

https://margometezel.nl en http://boshyacint.nl

Ravel en Margo
Rosemunde

 

8 reacties

 1. Aaltje schreef:

  Hoi Margot,
  het lijkt me fantastisch een stuk met jou en de ezels mee te lopen. Met trekken en wildkamperen ben ik bekend, met ezels minder, maar lijkt me mooi en bijzonder. Maria Magdalena is voor mij een inspirerende vrouw. Mooi om met meerdere mensen op zoek te gaan naar krachtplekken en ervaringen te delen.

  • margometezel schreef:

   Hoi Aaltje,
   Leuk! Ervaring met ezels is niet nodig, dat leer je onderweg wel.
   en we kunnen nog van te voren een kennismakingswandeling plannen.
   Neem je contact met me op? 0622049540 groetjes, Margo

 2. Charlotte schreef:

  Ha Margo
  Voel me betrokken
  Rosamunde en ik zijn wel ok geloof ik.
  Magdalena parcours stukje meedoen lijkt me geweldig. Wildkamperen en rugzak geen probleem. Maar dag aan dag 20 km is voor mijn huidige knietjes wat veel. Eens kijken hoe we dat creatief oplossen. Zoiets als n stukje deeltijdwandeling…volgautootje en afwisselen met een collega die ook mee wil en kan autorijden.

  • margometezel schreef:

   Hoi Charlotte,
   Leuk! Neem je contact op als je serieus overweegt mee te gaan?
   We gaan zonder volgauto, dat vind ik logistiek te ingewikkeld en er zijn trajecten waar geen auto’s kunnen komen. groet, Margo

 3. Evelyn Brouwer schreef:

  Hallo Margot,
  Ik heb zeker interesse om met je mee te gaan. De hele zomer lijkt me te lang, misschien mag ik een deel met je mee lopen.
  Lieve groet, Evelyn

 4. Bettina Masure schreef:

  Goede avond Margo, per toeval kom ik hier terecht. Ik voel me aangetrokken, door jou, de ezels en Maria Magdalena, prachtvrouw. Ooit het boek gelezen van Marianne Frederikson. De tocht spreekt me aan. Ben gewoon om met een vriend in het wild te kamperen. Hij zorgt dan wel voor een tent met een dikke laag aan matjes… om toch wat zacht te liggen. Het aantal km per week zal wel lukken maar een zware rugzak met al je persoonlijke spullen zie ik niet zitten, een dagrugzakje is wel ok. lieve groeten, Bettina

  • margometezel schreef:

   Hoi Bettina, Dank voor je reactie. Waarom denk je dat een zware rugzak met al je persoonlijke spullen nodig is om mee te nemen? Mijns inziens hoeft dat namelijk helemaal niet. Dit is een tocht om ballast achter je te (durven) laten en zo weinig mogelijk mee te nemen. een groet terug, Margo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *