Kinderfeestje met ezels

Vier je verjaardag met de ezels!

Voor kinderen en tieners die van dieren houden, ezels leuk vinden, graag buiten zijn, niet bang zijn vies te worden en een beetje lef hebben.

Voor ouders die een geheel verzorgd feestje willen. U hoeft alleen maar met de kinderen naar de boerderij te komen om daar een heerlijke ochtend of middag te ervaren.

Met de vier ezels: Ravel, Rosemunde, Freddie en Docus

Locatie: Wijkboerderij de Schellerhoeve, Schellerpark 101, Zwolle

Hier zijn de volgende voorzieningen aanwezig: koffie/thee en toilet, verschillende soorten dieren zoals konijnen, cavia;s, geiten, schapen, kippen, varkens, een mooie tuin, speelvoorzieningen en een bijenstal zodat u naar wens eerder kunt komen of langer kunt blijven.

Mogelijke tijdstippen: woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdagochtend en zaterdagmiddag

Boeken: bel Margo 0622049540 of mail naar: margohuggers@gmail.com

Ezelfeestje voor kinderen

Dit gaan we doen: We verzamelen bij de ezels op Wijkboerderij de Schellerhoeve. De kinderen mogen helpen om de ezels, die mee gaan wandelen, uit de wei of uit de stal te halen. Ze mogen helpen borstelen en de tassen erop doen. In die tassen gaat wat lekkers mee voor onderweg. Dan volgt op een speelse manier uitleg over hoe je met de ezels moet omgaan, want dat is vooral met de grote ezels best spannend. Dan gaan we wandelen, de kinderen mogen zelf de ezels lopend begeleiden, dat doen we twee aan twee. Er gaan twee ezels mee, alle kinderen kunnen contact hebben met een ezel, als ze dat willen. Halverwege de tocht kunnen we bij een picknick-bank het lekkers opeten, terwijl de ezels lekker grazen. Er is tijd om even te spelen en dan lopen we weer terug. Je leert veel over ezels, want Margo weet er heel veel van en kan leuk vertellen. Je mag ook alles vragen. We lopen maximaal 5 km.

Voor wie: jongens en meisjes van 5-14 jaar

Grotere kinderen (ongeveer 9-14 jaar): ezels helpen klaar maken voor de wandeling, met de ezels wandelen, picknicken

Jonge kinderen (5-9 jaar): meer tijd voor ezels knuffelen, verzorgen, borstelen, korte wandeling met picknick, snoepketting maken

Tijd: het feestje duurt 2 uur

Prijs: basisbedrag van € 125,- voor maximaal 8 kinderen + 2 volwassenen begeleiders, 10 euro per persoon extra bij meer dan 10 personen. Inclusief sap/limonade/chocolademelk en cakejes en koekjes.

Keuzemogelijkheden:

  • een spelletje doen in de pauze
  • korter lopen, langer spelen
  • cadeautjes voor de jarige mee in de ezeltassen en op een mooi plekje buiten uitpakken
  • zelf een hindernisbaan voor de ezels bouwen en testen uit of ze er overheen willen
  • meehelpen de stal schoonmaken, poep scheppen

Margo heeft meer dan 15 jaar ervaring met kinderen in de natuur, ze heeft gewerkt bij een centrum voor natuur-en milieueducatie en is docent natuuronderwijs geweest op een Pabo. Ze is aangesloten bij Natuur is een feest, een landelijke organisatie van feestjesgevers in de natuur.

‘ Rosemunde is mijn vriendin”

” Gaan we zo ook op vakantie?”

” Mag ik jou komen helpen met de ezels, ze zijn zo lief”

”Dit was het allerleukste kinderfeestje dat ik ooit gehad heb”.

Veelgestelde vragen

Is het gevaarlijk? De ezels zijn goed getraind en doen zelden gekke dingen. Margo kent de ezels heel goed en ze gaat mee en ze houdt de veiligheid in de gaten. Voordat we gaan wandelen is er uitgebreid instructie op een speelse manier.

Schoppen of bijten de ezels? Dat komt normaliter niet voor en dit zullen de ezels alleen doen in bedreigende omstandigheden of als je voer op de verkeerde manier aanbiedt. Dit wordt meegenomen in de instructies.

Mogen ze er op? Kinderen mogen bij kinderfeestjes helaas niet op de rug van de ezels rijden. Dat doen we zo om het voor de dieren ook leuk te houden. De twee grote ezels zijn groot en sterk genoeg voor een kind op de rug, maar in de praktijk is gebleken dat een kinderfeestje te onrustig is daarvoor. Boekt u met uw gezin een wandeling en gaan er maar enkele kinderen mee en gedragen ze zich rustig, dan is er wel de mogelijkheid om op de rug te zitten voor kinderen tot 40 kg.

Is 5 km niet te ver? Als er ezels meegaan, vinden de kinderen het zó gezellig dat ze het helemaal niet in de gaten hebben hoe ver ze gaan. Doordat er ezels meegaan vinden ook kinderen die niet van wandelen houden, wandelen ineens wel heel leuk. De wandeling inkorten (of verlengen) is altijd mogelijk in overleg. Met jongere kinderen is de wandeling hooguit 2,5 km. 

Is dit niet saai? Kinderen vinden het meestal heel leuk om met dieren om te gaan. De ezels worden hun vrienden.

Mogen de ouders/begeleiders gratis mee? Nee, u betaalt altijd een basisbedrag van 125 euro voor 8 kinderen en twee volwassenen en 10 euro p.p. extra in het geval van meer dan 10 personen in totaal. Omdat Margo meegaat en alles regelt, is het voor de volwassenen ook een ontspannen feestje. Wel wordt van de volwassenen verwacht dat ze meehelpen met dingen die voor de kinderen fysiek te zwaar zijn en als kinderen ongewenst gedrag vertonen.

Doen we ook nog spelletjes? Als u dat wenst, dan kan dat ook ingepland worden. Tot nu toe is de ervaring dat de kinderen het leuk vinden om vrijheid te hebben en in de wandelpauze zichzelf te vermaken met of zonder de ezels en is het daarom niet nodig een volledig volgepland programma aan te bieden.

Margo geeft ook kinderfeestjes zonder ezels, als deelneemster van de organisatie Natuur is een feest: bijvoorbeeld oerfeestje, heksenfeestje, tovernaarsfeestje, natuurdetective: https://www.natuuriseenfeest.nl

Voor de ezelfeestjes en de andere feestjes gelden de algemene voorwaarden van Natuur is een feest.

De ouders/verzorgers van de jarigen (minstens één daarvan) gaan mee met het feestje en zorgen – tenzij anders is afgesproken – voor eten en drinken. Bij klachten graag contact opnemen met de feestjesgever. De feestjesgever van dit kinderfeestje neemt geen aansprakelijkheid op zich voor ongelukken, tenzij deze grove nalatigheid ten laste kan worden gelegd. Mocht het heel erg slecht weer zijn kunt u het feestje tot op de dag zelf kosteloos annuleren. Vanaf code oranje wordt het echt gevaarlijk en lasten wij het feestje zelf af. De codes worden meestal vanaf twee dagen van tevoren gegeven. Mocht de feestjesgever ziek zijn of anderszins verhinderd, dan wordt het feestje verplaatst.