project ezeltrektocht tienermeisjes

de ezels leren verzorgen

Dit is een speciaal project voor meisjes van ongeveer 14-17 jaar met een droom voor een mooiere wereld. Het vindt plaats in het voorjaar/zomer van 2021. Dit wordt héél g(ezel)lig!

Ik vind het te gek voor woorden dat we met z’n allen zo veel opgesloten zitten, nergens heen kunnen, dat er momenteel niks te doen is voor jongeren, dat je alleen maar achter je laptop of op je kamer zit en dat je denkt en voelt” Er moet iets gebeuren met hoe we met de natuur omgaan, met onszelf en de hele aarde”. Daarom dit project: ezeltrektocht voor tienermeiden, die van de natuur en van dieren houden, die treurig zijn over de toekomst, maar ook hoop hebben en een betere wereld wensen, die samen willen werken aan een mooi project, die daar sterker en vrolijker van willen worden.

Voor wie ?

Meisjes van 14-17 jaar. Je bent een serieus meisje dat nadenkt over jezelf en over het leven. Je bent gevoelig en houdt meer van dieren en natuur dan van disco en televisie. Je hebt best last van de coronamaatregelen en kunt wat extra zorg en aandacht gebruiken. Je wil het gezellig maken met andere meiden, want de laatste tijd ben je veel alleen en veel thuis geweest. Je bent ook stoer en houdt van wandelen en van dingen samen doen. Je wil leren over jezelf, je kunt wat meer opkomen voor jezelf goed gebruiken. En het allerbelangrijkste : je wil avonturen beleven, samen tegenvallers verwerken, want die ezels doen niet altijd wat jij wil, en samen genieten.

Wat gaan we doen?

We gaan eerst een aantal zaterdagen bij elkaar komen om kennis te maken met elkaar en natuurlijk met de ezels Ravel en Rosemunde. Het zijn twee pittige en grote ezels. Op die dagen gaan we leren hoe de ezels verzorgd moeten worden en we gaan oefenen met wandelen en leiding geven aan de ezels. Dan plannen we een weekend waarin we gaan kamperen met de ezels. En als iedereen allemaal heel enthousiast is gaan we komende zomer een echte wat langere trektocht maken van 6 dagen. We regelen en plannen alles samen en Margo begeleidt dit project. Er is veel zorg voor wie jij bent. Samen met de ezels gaan we ook heel veel plezier hebben.

Begeleiding: Margo heeft meer dan 5000 km trektocht-ervaring met ezels, heeft veel natuurwerkweken begeleid voor jongeren en is een in de jaren ’60 geboren nieuwetijdskind met veel energie.

Er kunnen 6 deelneemsters meedoen. Het is belangrijk dat je goed kunt wandelen. Startplek is Zwolle. Leeftijd 14-17 jaar.

Prijs: 650 euro voor het hele project. Dit is inclusief alle maaltijden, consumpties en overnachtingen. Op de losse wandeldagen wel zelf brood of lunch meenemen.

Praktische zaken: We eten vegetarisch. Goede schoenen, een warme slaapzak en een goede rugzak zijn nodig. Er wordt geslapen in twee-persoons trekkerstentjes.

Na opgave vraag ik je een motivatie te schrijven waarom je mee wil doen. Aan de ouders vraag ik of ook even kort willen komen kennismaken ( één van hen, of allebei) en of ze bereid zijn een keer te rijden om boodschappen te brengen naar de camping waar we overnachten of een ander klusje te doen.

Tijdens het weekend en tijdens de trektocht slapen we op boeren- en natuurcampings. je krijgt van te voren de adressen, zodat je ouders altijd weten waar je bent.

Twee personen uit hetzelfde gezin krijgen 10% korting.

Corona: Er geldt een uitzondering voor buiten sporten voor jeugd t/m 17 jaar, dat mag in groepjes en daar valt dit onder.

Ik ben bezig met subsidie zoeken en aanvragen om de kosten wat te kunnen verlagen, maar kan niet zeggen of dat gaat lukken.

vrienden maken

data: wandeldagen : 27 maart, 10 april, 24 april, 8 mei

weekend: 5,6 juni

6 daagse trektocht: 10-15 juli.

Vragen ? Die kun je stellen bij margohuggers@gmail.com

Opgave: Via de mail.

Margo op trektocht met Ravel in Sauerland.
met ezelin Rosemunde op trektocht