Waarom met een EZEL ?

14 november 2016

Onderweg, als ik met een ezel op trektocht ben, of gewoon een dag aan de wandel, vragen mensen mij altijd waarom ik dat doe. Het eenvoudige antwoord: ” Het is leuk” is blijkbaar niet voldoende want dan volgt meestal een tweede vraag.

Met een ezel wandelen doet niet iedereen. En als je iets bijzonders doet, willen mensen weten waarom, dat vind ik heel begrijpelijk. Ik zal proberen uit te leggen wat ik er nu zo mooi en leuk aan vind en waarom ik het zo prettig  vind om te doen. Of jij dan een keer mee wil gaan, moet je zelf beslissen. Waarom jij ook eens met een ezel moet gaan wandelen komt in een volgend blogbericht.

Op zich gaat het helemaal niet om die ezel. Ja, het is een lief en prachtig dier en geschikt om te wandelen, maar het zou net zo goed een pony, een kameel, een lama of een rund kunnen zijn. Ik heb ook eens een bericht gelezen van een vrouw die rondtrok met een koe.

  • Het gaat mij om het buiten zijn. Wandelen kost energie, maar ik krijg er ook heel veel energie van. Ik voel de rust en de stilte om me heen, ik zie een mooi landschap, ik kom mooie vogels en leuke plantjes tegen en aardige mensen.
  • Ik ben in beweging, dat is mijn manier van sport. Omdat ik een getrainde ezel heb, die ik in conditie wil houden, ga ik ook geregeld op pad. Dat is net als hondenbezitters, die maken ook heel vaak een wandeling. Dus ik verveel me nooit.
  • Het is voor mij een (levens)-project. Het geeft mijn leven een doel en daardoor een richting. Ik ben bezig stallen schoon te maken, ik moet actie ondernemen om mijn wandeluitrusting en ezelspullen in orde te houden, ik heb een reden om te trainen en om tochten te maken, ik zoek plekken en streken uit waar ik heen wil.
  •  Door dat denken en dromen over waar ik heen wil, blijf ik enthousiast en open voor nieuwe dingen, het geeft mij levensenergie. Zo heb ik de wens om nog eens meerdere maanden te gaan rondtrekken en het liefst zou ik een keer heel lang achterelkaar op stap gaan met 2 mensen en 2 ezels.
  • Door mezelf te verbinden met een dier ben ik veel gaan voelen en begrijpen wat het is om een band te hebben met een levend wezen. Met mensen is dat meestal ingewikkelder. Maar door dat dier voel ik dat ik ook dichter bij mensen kan zijn. En dieren hebben ons veel te vertellen. Je kunt heel veel van ze leren.
  • Ik kom mensen tegen die ezels ook leuk vinden, ik heb een hobby om te delen, ik heb altijd wat om over te praten en ik ontmoet onderweg altijd heel veel mensen, ik beleef avonturen.
  • Mijn leven is nooit saai. Ik zou ik het eentonig vinden als ik thuis bleef zitten, als ik alleen thuis zou zitten en tv keek met de poes op schoot (soms ook leuk). Zelf iets doen vind ik mooier dan lezen over of kijken naar, dan ben je slechts een toeschouwer.

Dus mijn conclusie is dat wandelen met een ezel mij maakt tot deelneemster van het leven. Ik ben bezig met mijn eigen ding, ga erin op en maak van daar uit verbinding met anderen. Dat is voor mij een ervaring die me heel rijk maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *