• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

Agenda

Het maakt niet uit hoe langzaam je loopt, je gaat altijd nog sneller dan iedereen op de bank”. Citaat lopers-run


heerlijk samen wandelen


Ezelwandeling met een groep, nog geen datum

Deze geheel verzorgde educatieve wandeling is meerdere malen per jaar op zondagmiddag. Het is een wandeling met véél zelf doen, zoals ezels borstelen, en ook veel uitleg door Margo, het is een wandeling die ook goed te doen is voor kinderen. Om beurten mogen jullie de ezels leiden.
Geen gedoe met niet lopende ezels want baasje Margo gaat mee en dat betekent dat je niet zelf hoeft te zwoegen om de ezels aan de gang te krijgen. Ze lopen gegarandeerd soepel.
Het is een groepswandeling in gestaag ezeltempo, met drie of vier ezels. We lopen langs de mooie IJsseldijk en via de parken weer terug.  Warme chocolademelk/koffie/thee en iets lekkers voor tijdens de pauze gaat mee in de ezeltassen. De tocht duurt drie uur inclusief alle voorbereidingen en pauze. De ezels dragen alleen bagage, geen kinderen, want dat is te onrustig voor ze. De start is om 13:30 uur vanaf Wijkboerderij de Schellerhoeve, Schellerpark 101, Zwolle. Er is plek voor 12 personen. Het kost 15 euro voor een volwassene en 10 euro voor kinderen t/m 16 jaar en dat is inclusief consumpties, ezelhuur en educatieve uitleg.

Opgave: margohuggers@gmail.com of 0622049540, Meer informatie: http://margometezel.nl


Herhaling op zondag 21 april 2019. We worden beroemd: 14 oktober om 16.25 uur op NPO 2, ”Iedereen verlicht” uitzending op de landelijke tv over wat je kunt leren van ezels. 


Ezeltrektocht met Ravel en Rosemunde door het Vechtdal,  zomer 2020, groepsreis

Leven in de natuur, door mooie landschappen trekken, vol eenvoud, kamperen, wandelen met ezels die je bagage (deels) dragen, in overleg stukken lopen in stilte, een kampeerplek opzoeken als we genoeg gelopen hebben, een simpel en voedzaam potje koken, de materiele luxe thuislaten en de telefoon uit, vertrouwen op de stroom van het leven wat we allemaal tegenkomen elke dag, vriendschap sluiten met de ezels, vrienden maken onderweg met alle levende wezens die je tegenkomt, natuurlijke overvloed en jezelf ervaren. Raakt je dit? Lijkt je dit wat?
De trektocht gaat gewoon door Nederland, door het mooie Overijsselse Vechtdal. Er is plek voor minimaal 2 en maximaal 5 personen.  Meer hierover zie de aparte pagina ”ezeltrektocht 2019” onder het kopje ”tochten voor jou”.


Lezingen 2020
  • 4 februari : Vrouwen van Nu, Ebbenbroek
  • 18 februari: Vrouwen van Nu, Hoog-Blokland
  • 9 maart: Vrouwen van Nu, Hattem
  • 11 maart: senioren Hoogeveen
  • 8 september: Vrouwen van Nu, Eext
  • 17 september: Vrouwen van Nu, Uffelte
  • 22 september: Vriezenveen, Vrouwen van Nu
  • 18 november: Witten, Vrouwen van Nu
  • 18 januari 2021: Vrouwen van Nu, Wolvega