Ga mee op trektocht

29 april 2017

Tijdens een trektocht met een groep mensen en muilezels door de Djebel Saghro in Marokko ontstond bij mij de droom om in mijn eentje met een ezel op pad te gaan. Ik vond het schitterend om in een rustig tempo samen met de dieren door een prachtig landschap te trekken, elke nacht te kamperen, eenvoudige maaltijden zelf maken, vuurtje stoken, de stilte te ervaren.

Voor zo’n reis hoef je helemaal niet ver weg, daarom besloot ik in 2009 om ezel Frits te kopen.  Zo begon mijn avontuur, gewoon in Nederland. En na mijn reis van vier maanden met Frits van Ommen naar Zuid-Frankrijk, kan ik niet meer zonder, het is een manier van leven geworden om van tijd tot tijd mijn boeltje te pakken en op weg te gaan.

Ik was in 2015 op weg door de Eifel en las een boek van een vrouw die in haar eentje naar India ging, voorin stond deze rake tekst: ”to….. and all other woman……..” (De naam van de schrijfster kan ik niet noemen, want ik koop voor op reis goedkope tweedehands boeken en laat ze ergens achter als ik ze uit heb, om onnodige ballast kwijt te raken.)  Deze zomer, heel de maand juli,  ga ik ook weer op pad. Ik verheug me op een mooie tocht met ezel Ravel. We gaan ergens achter Luik beginnen, volgen de Ourthe richting Luxemburg, door het mooie Mullertahl en zakken dan weer af richting het noorden.

En jij lezer? Lees je mijn blog omdat je óók die vrijheidsdrang in je hebt? Omdat je dagelijks hard werkt en verlangt naar rust, naar eruit breken en je hart volgen? Waarom doe je het zelf niet? Houdt iets je tegen?

En dit geldt natuurlijk ook voor mannen hoor, maar ik heb het voorbeeld van vrouwen omdat ik dat zelf ben. Vrouwen die in hun eentje gaan, worden toch wel nog als extra dapper beschouwd.  En die zware rugzak op dit plaatje staat symbool voor wat je kunt bereiken, maar ik zelf kies voor een lichter pad…………. zonder gezeul en gezwoeg.

Misschien wil je eens een weekje ruiken en proeven aan avontuur. Heb je een opstapje nodig om jouw eigen weg en hart te volgen, dan nodig ik je uit om mee te gaan op ezeltrektocht door Overijssel.

Pas op hoor, je raakt ermee besmet! Je raakt verslingerd aan de ezels, die je altijd  onvoorwaardelijk liefde geven. Je wordt geraakt door de rust en de stilte. Een dure cursus mindfullnes, kun je daarna wel overslaan, want ”bij jezelf blijven” leren de ezels je wel. Dit is echt mega keer leuker dan een standaard luxe reisje boeken. En je krijgt ook strontschepdienst op deze tocht, dat krijg je nergens anders!

En leef vooral ook je eigen droom:

  • met de motor naar India
  • met een zeilboot de wereld rond
  • reizen in de geest en dat schilderen
  • schaapherder zijn
  • fietsen over de Chinese muur
  • een boog bouwen en zoveel oefenen dat je elke dag raak in de roos schiet
  • ……………….. het maakt niet uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *