Maria Magdalena Missie

Ezeltrektocht Zuid Frankrijk, in de voetsporen van Maria Magdalena

Maria Magdalena heeft me gevraagd een cirkel rond te maken.

‘’Pak beide ezels en ga op reis. Je bent het gewend zo te reizen. Wij reisden ook zo.

Jouw wit-grijze ezel heb ik gekend, ze was ons zeer dierbaar. We moesten vluchten en konden onze lieve ezels niet meenemen. Ik ging met de boot, eerst naar Egypte en daarna naar Zuid-Frankrijk

Daar vormden we een nieuwe karavaan. Met lokale lastdieren liepen we naar het gebied aan de voet van de Pyreneeen waar we ons vestigden.

Ezels zijn de dragers van Christusbewustzijn. Ze maken verbinding tussen het Christusbewustzijn en de aarde, gewoon door wie ze zijn. De lichtwegen die we hebben aangelegd zijn later voor een groot deel gesloten. Er zijn al velen die daar aan gewerkt hebben. Lopen jullie met de ezels het pad nogmaals om de lichtwegen te helpen openen? Ga met een groepje mensen. Maken jullie er een vreugdevolle tocht van? ‘’

Er klopt veel niet wat geschreven is over Maria Magdalena en ook klopt er veel niet over de ezels. Ze worden weggezet als dom, stom, koppig, armoedig etc. Laat de waarheid boven komen hoe het werkelijk is. Hoe zaken werkelijk gebeurd zijn zit ook in onze herinneringen. Door deze tocht te lopen zullen verborgen informatie en verborgen intuitieve kennis en vermogens geopend worden.

Dat is een fantastisch mooie missie. Beide ezels moeten mee. Alles wat ik tot nu toe deed was voorbereiding. Ik ben er klaar voor. Ik ben wel gewend in mijn eentje met één ezel te reizen. Met twee wandelen is fysiek te zwaar en te onhandig voor mij alleen. Maar ik ga dit doen! Uit mijn comfortzone door mensen te zoeken die mee willen reizen. En wellicht ga jij uit je comfortzone door op deze manier te reizen, omdat je dat niet gewend bent. Het is echt de bedoeling te genieten van deze reis en er plezier aan te beleven, evenals ongemakken die we tegenkomen te accepteren.

Daarom deze tekst. Ik stuur het toch ook rond via mijn blog, ook al vind ik dat spannend. Ik zoek mensen die diep verbonden zijn met Maria Magdelana, met de Essenen, mensen die bekend zijn met energiewerk. Misschien ken ik je niet persoonlijk. Zo zal ik het juiste team vinden voor deze heilige missie.

Hoe het ontstond.

In 2009 kocht ik een ezel. Dat was Frits. Ik had de wens om eens in mijn leven een lange wandeltocht te maken van meerdere maanden, een pelgrimage. Ik houd van kamperen en niet van bagage sjouwen in een grote rugzak – dat is ook te zwaar voor me- , dus daarom die ezel. Ik hield altijd al van ezels. Omdat ik niet gewend was met deze dieren om te gaan deed ik er drie jaar over om te leren een ezel te verzorgen, wat zijn wensen en noden zijn, hoe ik ziektes herken, hoe de hoeven verzorgd moeten worden en om hem te trainen en gereed te maken voor een lange tocht met bagage op zijn rug.

Met ezel Frits op weg naar Zuid-Frankrijk. Zomer 2012

In 2012 liep ik samen met ezel Frits vanuit Ommen naar Zuid-Frankrijk in 4 maanden. Het was een fantastische tocht. Mijn einddoel was Sainte -Marie de La Mere in Zuid Frankrijk. We gingen heel goed, we hebben de Middellandse zee niet gehaald, we hadden vier maanden gelopen en de tijd was op 300 km voordat we bij de kust waren.

Ezel Frits is in 2016 aan longontsteking overleden. Dat was heel verdrietig. Ik kon toen nog niet weten wat er daarna zou gebeuren en waarom me dit moest overkomen.

Op marktplaats vond ik Ravel, een grote Pyreneese ezel. Hij is geboren in Maffé, dat ligt vlakbij Ventenac, in de streek waar de Essenen hebben gewoond. Toeval? Nee!

Een paar jaar later zocht ik een maatje voor Ravel, ik wist zeker dat het een ezelin moest zijn. Ik vond een zwarte, dat ging op het laatst niet door. Ik was bedroefd en snapte er niks meer van. Deze boodschap had ik toch duidelijk doorgekregen. Een paar maanden later vond ik Rosemunde. Ik huilde tranen met tuiten, want ik herkende haar meteen, zij mij ook, ik heb haar niet hoeven trainen. Ze volgt Ravel en mij blindelings. Ook haar naam klopt: ‘’Roos van de wereld’’ .

Door met ezels om te gaan en samen tochten te lopen begon ik me te herinneren dat ik in eerdere levens ook met ezels heb gewerkt. Ongeveer 2000 jaar geleden was ik ezelverzorgster in het klooster van de Essenen in het huidige Israel. Ik volgde er ook de lessen en heb daar ook Jeshua en Maria Magdalena ontmoet.

Wat gaan we doen?

Het plan voor deze ezelmissie is om met beiden ezels in een paardentrailer te reizen naar de plek waar ik in 2012 met Frits geeindigd ben, dat is het plaatsje Marols in de Haute Loire, 60 km ten zuiden van de beroemde pelgrimsplaats Le Puy en Velay. Vandaar uit lopen we naar Sainte Marie de La mere, de plek waar Maria Magdalene met de boot is geland. Dan lopen we door naar de Katharenstreek, dwars door Zuid-Frankrijk en we gaan met de ezels belangrijke plekken bezoeken.

Het geheel zal globaal zo’n 1000 km zijn, dat is nu een schatting, en zal een hele zomer in tijd in beslag nemen, van mei tot eind augustus zoiets.

Ik wil graag de reis organisch laten ontstaan. Strak plannen is niet de bedoeling. We lopen zoals ik dat gewend ben, dus zonder vooraf geplande slaapplekken. We nemen zo veel mogelijk gemarkeerde lange afstandswandelpaden, in Frankrijk heet dat een GR. (Grande randonneee)

Aan het einde van de reis wil ik wel een paar rondjes lopen van een week door Katharenland, als georganiseerde trektocht met gasten, ook om de reis financieel mogelijk te maken.

Wat ik zoek

* Enthousiaste mensen om mee te gaan met deze wandelmissie. Misschien niet de hele tocht, het zou ook een soort estafette kunnen worden.

* Mensen die mee willen denken/invoelen/helpen met het opzetten van dit hele project. Het is nogal een expeditie dus ook veel organisatie.

* Mensen die ideen hebben hoe dit te financieren en mij daarbij kunnen helpen.

* Wie kan helpen uitzoeken ( tarotkaarten, pendelen, glazen bol, anders) wat de juiste tijd is voor dit project. 2022 is al snel, misschien 2023? Het is natuurlijk een hele spannende tijd nu. Ik zelf wil zonder testen en zonder prik reizen, evenals ongevaccineerde ezels. Wachten tot de situatie in de wereld stabiel is, lijkt me nu een illusie. Dus gewoon gaan met die karavaan, Jozef en Maria vluchtten ook naar Egypte met hun ezel in moeilijke omstandigheden.

* Publiciteit, bloggen, vloggen etc. vooraf en onderweg

* Vervoer met auto en trailer is ook nodig, maar van latere zorg. Zelf heb ik dat niet in bezit en ik rijd nooit auto.

* een steun-team die thuis blijven en die we mogen inschakelen bij trubbels ( hopelijk dat laatste niet nodig)

Organisatie tijdens de tocht

Twee grote ezels kunnen voor maximaal 6 mensen lichtgewicht tentjes, matjes, slaapzakken, kookspullen en een deel van het voedsel dragen. Tweebenige lopers dragen zelf een rugzak met kleding en persoonlijke spullen.

Wat vraagt meelopen van je

Je bent gezond, van lichaam en geest, je houdt van wandelen. Je kunt met gemak 20 km per dag lopen. Het tempo ligt op ongeveer 100 km per week.

Je houdt van kamperen, van reizen door de natuur en kunt goed tegen primitieve omstandigheden, ik zelf vind het luxe om zo te reizen. Je kunt leven op de grond en zonder stoel. Je kunt tegen onzekerheden als niet weten waar je zult slapen vannacht, of je wel een douche zult hebben, waar we een winkel vinden, je houdt van mooi en van lelijk weer.

Je bent flexibel in voedsel, we kopen in lokale winkels en koken in kleine pannetjes en kiezen wat er is. We zullen vegetarisch koken met misschien af en toe wat vis.

Spontane uitnodigingen om een maaltijd te delen horen bij deze manier van reizen en wat ons gegeven wordt nemen we in dankbaarheid aan, behalve dan misschien die biefstuk of sterke drank.

Mensen die meegaan, snappen de missie van deze reis en doen mee aan energiewerk onderweg. Wat wordt van ons gevraagd? Waar moeten we langs? Wie mogen we ontmoeten? Wat is de betekenis/bedoeling van dit opstakel?

Introductiedag.

Als start van dit project ga ik een dag organiseren in Zwolle bij de ezels. We gaan mediteren in het ezelweiland, telepatisch communiceren met de ezels, een stuk wandelen, ik geef achtergrond informatie met presentatie met beelden, we ontmoeten elkaar. Stuur even een mail als je hier bij wil zijn of als je iemand weet: margohuggers@gmail.com of bel met 0622049540 . Persoonlijk langskomen kan ook altijd.

Deze tekst mag doorgestuurd worden naar mensen waarvan je denkt dat ze dit moeten weten, die interesse hebben, zich geroepen voelen mee te lopen of die sleutels in handen hebben om deze missie mogelijk te maken. Ik vind het wel fijn te weten naar wie je dit stuurt. Graag deze tekst en deze plannen niet openbaar publiceren zonder mij van te voren te raadplegen.

Met dank aan Judith Moore voor de bevestiging en aanmoediging.

Hartegroet van Ravel, Rosemunde en Margo

http://margometezel.nl en http://boshyacint.nl

Ravel
Rosemunde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *