• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

ezeltraining en planning

ezeltraining en planning

Beste mensen,

Inmiddels is Frits dus van mij. Hij herkent me ook al als ik hem ga ophalen uit de wei voor een wandeling. Ik ben flink aan het oefenen met hem, elke week een dag wandelen. Hij kan heel goed lopen, maar is op dit moment mij’n gezag aan het uitproberen. En dat doet ie door stokstijf te blijven staan, soms maar 5 minuten en soms een heel uur. Ik krijg hem altijd weer aan het lopen, maar je moet niet vragen hoe. Afgelopen zaterdag had ik zo’n genoeg van zijn stilstaan-fratsen dat ik wegliep en uit het zicht van hem tegen een boom ging zitten. Binnen 5 minuten kwam ie uit zichzelf aansjokken, struikelend over het touw aan zijn halster. Hopelijk was dit vrijwillig naar mij toekomen een signaal dat ie wel wil lopen! Ik heb voor hem gekozen en nu mag hij ook zelf kiezen om mij te volgen.

Ik vind het bijzonder merkwaardig, eigenlijk bijzonder treurig dat zo ongeveer alle mensen de overtuiging in hun hoofd hebben dat ezels koppig zijn en niet willen lopen. Ik ben van mening dat dit de ezelziel niet steunt, maar juist omlaag haalt. Ik word er zelfs boos om: Hoe haalt een mens die nog nooit met een ezel gelopen heeft, waarschijnlijk niet eens een ezel geaaid heeft, het in zijn hoofd om hier een mening over te hebben ? En ezel Frits moet dan in z’n eentje opboxen tegen zulke collectieve overtuigingen en bewijzen dat ie wel loopt. Ezels hebben door hun wijsheid en nederigheid lijden op zich genomen. Het is echt tijd dat dit verlost wordt en dat mensen anders over ezels gaan denken.   

Aan goede voorbeelden ontleen ik steun: Jacques Clouteau die met ezel Ferdinand wel 30.000 km heeft gelopen, bepakt en bezakt, 2 jonge mensen met ezel Jonas van Rotterdam naar Kroatie vorig jaar, een Ierse vrouw met een dochter van 9 met muilezelin Joana dwars door de Andes, Jozef en Maria op weg naar Betlehem en op weg naar naar Egypte, Jezus met zijn triomptocht (!) in Jerusalem op een witte ezelin. En dan nog al die dappere werkezels die in arme landen voor hun baasjes braaf en trouw hun werk doen. 

Ik ben ook bezig om een adres dichterbij Zwolle voor hem te zoeken, want ik zie nu al aankomen dat ik na de tocht niet van hem af wil en wil blijven wandelen met hem. Ook ben ik mijn eigen uitrusting: een pakzadel en tassen, halster en halstertouw, en een deken voor onder het pakzadel aan het organiseren.

Mijn planning is om op dinsdag 8 juni te vertrekken en rond 20 september weer terug te gaan naar Nederland. Ik heb dan 15 weken voor naar schatting 1500 km. Dat is goed te doen voor een mens en een ezel. “‘Hoe ga je terug’? ” vraagt bijna iedereen. Ik laat me ophalen met een auto met een paardentrailer er achteraan waar Frits in kan. “‘Dat is toch zielig voor de ezel, dat ie in zo’n hok moet”‘. Ja, net zo zielig als voor mij, want ik moet dan ook in een auto na drie – en een halve maand buiten leven. 

tot ziens ! Margo

 

 

 

Dank voor het delen en liken.

margometezel

0 gedachten over “ezeltraining en planning

ConnyGeplaatst op  9:52 pm - nov 26, 2009

Sorry Margo, ik trek al m’n vooroordelen over het ezelkarakter in; was nergens anders op gebaseerd dan op het spreekwoordelijke “hij is zo koppig als een ezel”.
Fijn als je een plek hebt gevonden dichterbij Zwolle, dat scheelt een hoop gereis, zodat je ook vaker naar hem toe kunt gaan. Nou, dat belooft dus een boeiende zomer te worden met Frits, vol avonturen en ontmoetingen!
Succes met je wekelijkse wandelingen en met het vinden van een baan!
Tot na half december; ik vertrek zaterdag naar Gorliz aan de Golf van Biskaie. Liefs, Conny.

Laat je bericht achter