• 0622049540
  • margohuggers@gmail.com

morgen vertrek ik

morgen vertrek ik

Lieve lezers,

Morgen vertrek ik voor een tocht van 400 km naar en door Drenthe. In twee dagen ga ik vanaf Ommen naar Ruinen lopen en daar pik ik het Drenthe pad op, dat 324 km lang is en weer in Ruinen uitkomt. Mijn planning is 100 km per week. Toch wel heel spannend, ik weet niet waar we gaan slapen, wie of wat we allemaal tegenkomen en of er genoeg eten is onderweg voor Frits. Vertrouwen hebben… tot nu ben ik op geen enkele camping geweigerd en de berm alleen al levert voldoende eten voor Frits op, als ik maar genoeg pauzes houd.

De afgelopen weken, sinds mijn laatste oefentocht naar het Junner Koeland op 10 juli, was ik niet meer bij Frits geweest omdat ik aan het muziek maken was in Tsechie. Dat was overigens een zeer geslaagde week waarin we met een gezellige groep mensen de barokopera Don Quichotte hebben uitgevoerd met dansers, koor en orkest. Ik zou geen Don Quichotte willen zeggen , maar Donkey Shot, want er was een geweldig leuke ezeldans in en een aria met de tekst: Mein Esel ist das beste Tier.  Harm vertelde dat Frits chagreinig was geweest, omdat ik zo lang niet kwam, hij kon zijn energie niet kwijt door alleen maar in de wei en de open stal te staan. Gelukkig kon hij wel stoeien met zijn maatjes, vanmiddag tijdens het inpakken zag ik hem energiek spelen met Hendrik. Ze stonden beiden op hun achterpoten en stoeiden samen met hun nekken en voorpoten, een mooi gezicht. Dat zal hij moeten missen de komende maand.

De laatste weken ben ik druk geweest met voorbereidingen. Via marktplaats heb ik een  goed nieuw tentje gekocht van 2 kg, want mijn oude had een poreus grondzeil, dus ik lag steeds op een laagje water. Tijdens de muziekcursus in Tsjechie heb ik nog in mijn oude tent geslapen, maar de tent is daar gebleven in een container. Via marktplaats heb ik ook een nieuw zelfopblaasbaar matje aangeschaft, want mijn oude matje moest ik steeds zelf opblazen. Het nieuwe matje is ook compacter en korter, want het is onzinnig een 2 meter lang matje mee te laten sjouwen als een matje van 1.70 m ook past. Ook voor Frits heb ik een tentje aangeschaft, want tijdens mijn tocht met hemelvaart werd Frits kliedernat door een onweersbui. Hij wordt daar humeurig van, ezels houden helemaal niet van regen en bepakking opladen op een natte ezel kan schuurplekken opleveren. Frits heeft nu een tarp, dat is een soort van afdaktentje, tijdens het uitproberen heeft hij het meteen geaccepteerd, maar dat kwam misschien eerder door de bak voer die ik onder het tentje had gezet. Gewicht van de tarp: 1,5 kg.

Gisteren heeft bovenbuurvrouw Annette geholpen om met haar auto al mijn campeerspullen in Ommen te krijgen. Vandaag ging ik er heen om in te pakken en alles gereed te maken voor de tocht. Helaas was er geen weegschaal, dus ik heb geen idee hoeveel gewicht Frits moet dragen, maar ik schat de tassen elk op 15 kg. Links en rechts moet even zwaar zijn, anders gaat het pakzadel scheef zitten. De leren riemen van het pakzadel heb ik ingevet en ik heb vilt om de neusbandjes van het halster genaaid, om wonden te voorkomen. Het vilt kocht ik vanochtend op de markt, er waren alleen felle kleuren, dus Frits heeft nu een knalroze neus, hopelijk wordt het vilt snel vuil en daardoor donkerder. Ik naaide ook een tussenstuk tussen de singels om de buikriemen, zodat die riemen niet richting zijn voor- en achterpoten gaan schuiven.

Nu is het al laat, ik ga slapen in mijn eigen bed, met de poezen Kareltje en Johannes op mijn voeteneind. Zij zullen de komende tijd verzorgd worden door de boven- en naaste buren.

Onderweg ga ik mijn web-log bijhouden op beschikbare computers, tot de volgende keer in Drenthe!  

 

     

 

Dank voor het delen en liken.

margometezel

Laat je bericht achter